ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει ο Τζανακόπουλος να ρωτάει για Μαρέβα και Αυγενάκη

15:10 - 09 Νοε 2017 | Πολιτική
Επιμένει ο Τζανακόπουλος να ρωτάει για Μαρέβα και Αυγενάκη
Στο θέμα της εμπλοκής της Μαρέβα Μητσοτάκη με τα Paradise Papers, επικεντρώθηκε και πάλι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας την Πέμπτη στον real fm.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, πού βρέθηκαν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση της offshore εταιρίας, στην οποία εμπλέκεται η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ποιες ήταν οι δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρίας και αν την έχει συμπεριλάβει στον "πόθεν έσχες", που είναι υποχρεωμένος να καταθέσει.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα Αυγενάκη και τόνισε πως ο κ, Μητσοτάκης επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα "χρησιμοποιώντας" με υπερβολικό τρόπο, θέματα τάξης και ασφάλειας.

Για το θέμα Κουφοντίνα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε:

"Η λογική της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι μια λογική εκδικητικής τιμωρίας και όλο το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα όχι μόνο με την απόφαση του Συμβουλίου φυλακών για τον κ. Κουφοντίνα αλλά με έναν γενικευμένο παροξυσμό, έναν ηθικό πανικό ο οποίος επιχειρείται να προκληθεί που δεν βοηθάει στην οικοδόμηση ενός κλίματος ηρεμίας και ηπιότητας. Και ξέρετε ότι αυτή η επιχείρηση κατατρομοκράτησης την οποία καθοδηγεί η Νέα Δημοκρατία έχει διάφορους πολιτικούς λόγους για τους οποίους το κάνει αυτό. Ωστόσο δημιουργεί ένα κλίμα που σχεδόν θα έλεγε κανείς ότι πολιτικά νομιμοποιεί και καταστάσεις αυτοδικίας που δεν τιμούν την ελληνική δημοκρατία, δεν τιμούν τη χώρα μας, καταστάσεις τι οποίες θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω μας".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμα ότι: "Εγώ δεν πρόκειται να υπερασπιστώ ούτε τις πρακτικές, ούτε τις πράξεις, ούτε την ιδεολογία του κ. Κουφοντίνα. Αυτό το οποίο μπορώ να κάνω ως σχόλιο είναι ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρήθηκε κατά γράμμα ο νόμος και τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται για τη χορήγηση της άδειας. Από εκεί και πέρα σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να διερμηνευθεί ως υποστήριξη ή ως δικαιολογία ή ως έμμεση καθ’ οιοδήποτε τρόπο, εν πάση περιπτώσει, νομιμοποίηση εγκληματικών ενεργειών, ιδεολογιών, πρακτικών ή πράξεων. Η δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί στη βάση του κριτηρίου “οφθαλμός αντί οφθαλμού”. Αυτά τα πράγματα έχουν λήξει ως συζήτηση και ως, εν πάση περιπτώσει, αντιπαράθεση εδώ και 200 χρόνια και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επιστρέφουμε σε τέτοιου τύπου εκδικητικές λογικές".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.