ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγήκαν τα μαχαίρια εν όψει β' γύρου στην Κεντροαριστερά

13:15 - 14 Νοε 2017 | Πολιτική
Βγήκαν τα μαχαίρια εν όψει β' γύρου στην Κεντροαριστερά
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία στην κεντροαριστερά. Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση μετά το σχόλιο Ανδρουλάκη ότι στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. «Δεν απαντώ σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» απάντησε.

Απάντηση στα σχόλια Ανδρουλάκη περί κληρονομικού δικαιώματος στην πολιτική έδωσε την Τρίτη η Φώφη Γεννηματά εν όψει του δεύτερου γύρου για την ηγεσία στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, την ερχόμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε χθες ότι «για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική»

Μιλώντας στον Σκάι η κ. Γεννηματά, που κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση στον α' γυρο της εκλογικής διαδικασίας, σχολίασε: «Δεν απαντώ στις τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη για πολιτικό χρίσμα. Δεν απαντώ σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

» Επί της ουσίας δεν με αφορά ο όρος οικογενειοκρατία. Δέκα επτά χρόνια που είμαι στην πολιτική το έχω ακούσει άπειρες φορές. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν προέρχεται από κανένα τζάκι και δεν έβγαλε ποτέ χρήματα από την πολιτική. Δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός και πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατό του για να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά».

Για τη διαδικασία της επόμενης Κυριακής είπε ότι πάντα ο δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός και πρόσθεσε: «Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Αν ζητούσε ο κ. Ανδρουλάκης να μην υπάρξει δεύτερος γύρος, θα το συζητούσα. Καλώ τους πολίτες που ήρθαν την πρώτη Κυριακή να έρθουν και τη δεύτερη».

Εκτιμώντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εκλογική διαδικασία της Κεντροαριστεράς είπε ότι στην πράξη το κυβερνών κόμμα έχει δείξει πως δεν θέλει να είναι εκείνη αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές.

«Έχουν ανησυχήσει πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Βλέπουν ότι υπάρχει ένας προοδευτικός πόλης που ισχυροποιείται» τόνισε και προέβλεψε ότι στις εθνικές εκλογές θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος ο αριθμός των ψήφων που θα λάβει ο νέος πολιτικός φορέας σε σχέση με τους 210.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν την προηγούμενη Κυριακή.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 14 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.