ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πόλεμος" για το κοινωνικό μέρισμα και την προέλευσή του

10:51 - 15 Νοε 2017 | Πολιτική
"Πόλεμος" για το κοινωνικό μέρισμα και την προέλευσή του
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκινά σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως αύριο, η ψήφιση του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα.

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κλιμακώνεται καθώς υπάρχει διχασμός και διαφωνία για την προέλευση του κοινωνικού μερίσματος. Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση εξακολουθεί να εγκαλεί την κυβέρνηση ότι πηγή του υπερ-πλεονάσματος είναι οι υπέρογκοι φόροι που έχουν «γονατίσει» τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά πως το πραγματικό ποσό που διαθέτει προς όφελος των πολιτών είναι 700 εκατ. ευρώ και όχι 1,4 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση διατείνεται πως το κοινωνικό μέρισμα που θα μοιραστεί στους πολίτες προέρχεται από την πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι από την φορολογική αφαίμαξη των πολιτών.

Χαρακτηριστικά  από τη ΝΔ κορυφαία στελέχη έλεγαν πως «δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε». Για να λάβει την απάντηση από το Μαξίμου: «Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν τη φτώχεια. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς». Παράλληλα, τα ίδια στελέχη της ΝΔ χαρακτήρισαν τις εξαγγελίες Τσίπρα ως προεκλογικές, με το Μαξίμου να απαντά και πάλι ότι οι κάλπες θα στηθούν κανονικά στο τέλος της τετραετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη την πρώτη γεύση για τους τόνους στους οποίους θα κινηθεί η αντιπαράθεση στη Βουλή έδωσαν οι χθεσινές κόντρες Τσακαλώτου-Δένδια από τη μία και Λοβέρδου από την άλλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.