ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Σας εκβιάζει ο Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση

16:33 - 27 Νοε 2017 | Πολιτική
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Σας εκβιάζει ο Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως είναι δεμένος χειροπόδαρα με τον Πάνο Καμμένο, καθώς τους ενώνουν οι... σειρήνες της εξουσίας.

"Ο κ.Τσίπρας είναι εδώ γιατί οφείλει πρωτίστως να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αλλά είναι και γιατί πρέπει και να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο, κ.Καμμένο", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει:

"Τώρα που σας βλέπω μαζί. κ.κ. Τσίπρα και Καμμένε, ταιριάζετε. Το ήθος του ενός ταίριαξε με το ήθος του άλλου και κατέληξαν ο ένας όμηρος του άλλου. Και θα φύγετε και μαζί. Η μοίρα σας είναι κοινή".

Τόνισε ακόμα πως κανονικά θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει διώξει από τη θέση του τον Πάνο Καμμένο κι αναρωτήθηκε αν ο υπουργός Άμυνας τον εκβιάζει πως θα ρίξει την κυβέρνηση, αν απομακρυνθεί.

Υπογράμμισε, όμως, πως "αργά ή γρήγορα εκλογές θα γίνουν και θα αλλάξουν οι ισορροπίες,δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από τις σημερινές ισορροπίες και θα βρείτε μπροστά σας τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών".

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε μία σειρά από ερωτήματα:

-Γιατί εμπλέξατε σε μια συμφωνία g2g (government to government) έναν μεσάζοντα;

-Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα, που ελεγχόταν και που δεν εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία;

-Αν υπάρχει η συμφωνία, γιατί δεν έχουν πιστωθεί τα 66 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο; Αν δεν υπάρχει η συμφωνία, ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατομμύρια;

-Η ενημέρωση της πρεσβείας μιλάει για 100.000 βλήματα. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα που αναφέρει η συμφωνία;

-Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ.Τσίπρα; Είχατε ενημέρωση; Μετά από όλα αυτά, συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ.Καμμένο, εσείς και το υπουργικό σας συμβούλιο;

"Ξέραμε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα θέματα της οικονονομίας. Σήμερα αποδείξατε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ούτε αυτά τα θέματα, απογοητεύοντας πολίτες και ενόπλους του στρατού", είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: "Κύριε Τσίπρα σας καθιστώ υπεύθυνο, αφήστε απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να διερευνήσει αυτή την υπόθεση".

Κλείνοντας τόνισε "Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε. Πλεόνασμα θράσους έχετε. Αλλά ακόμα και το θράσος σας δεν μπορεί να σας σώσει. Τα καθεστώτα όπως το δικό σας πέφτουν με πάταγο".

"Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι εκτός από ψεύτες, ηγείστε μίας ανήθικης κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός σύντομα θα σας δώσει το βραβείο του χειρότερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης".

Δείτε live τη συζήτηση ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 27 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.