ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «highlights» της μονομαχίας Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον Καμμένο

18:31 - 27 Νοε 2017 | Πολιτική
Τα «highlights» της μονομαχίας Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον Καμμένο
Σε σκληρή μονομαχία με προσωπικές αναφορές και επιθέσεις μετατράπηκε η συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τον Πάνο Καμμένο και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως σε συνεργασία με εκδότες προσπαθεί με ανύπαρκτα σκάνδαλα να ρίξει την κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης πως η ΝΔ επιχειρεί με "τεχνητά σκάνδαλα" να κρύψει τα δικά της και προανήγγειλε συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μεριά του είπε στον Πρωθυπουργό πως είναι "δέσμιος" του Πάνου Καμμένου και της ανάγκης του για εξουσία. Έθεσε μια σειρά από ερωτήματα και σημείωσε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, για την οποία επιμένει πως αποτελεί σκάνδαλο.

Επίθεση Μητσοτάκη και έξι ερωτήματα

"Ο κ.Τσίπρας είναι εδώ γιατί οφείλει πρωτίστως να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αλλά είναι και γιατί πρέπει και να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο, κ.Καμμένο", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει:

"Τώρα που σας βλέπω μαζί. κ.κ. Τσίπρα και Καμμένε, ταιριάζετε. Το ήθος του ενός ταίριαξε με το ήθος του άλλου και κατέληξαν ο ένας όμηρος του άλλου. Και θα φύγετε και μαζί. Η μοίρα σας είναι κοινή". Τόνισε ακόμα πως κανονικά θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει διώξει από τη θέση του τον Πάνο Καμμένο κι αναρωτήθηκε αν ο υπουργός Άμυνας τον εκβιάζει πως θα ρίξει την κυβέρνηση, αν απομακρυνθεί.

Υπογράμμισε, όμως, πως "αργά ή γρήγορα εκλογές θα γίνουν και θα αλλάξουν οι ισορροπίες,δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από τις σημερινές ισορροπίες και θα βρείτε μπροστά σας τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών".

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε μία σειρά από ερωτήματα:

-Γιατί εμπλέξατε σε μια συμφωνία g2g (government to government) έναν μεσάζοντα;

-Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα, που ελεγχόταν και που δεν εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία;

-Αν υπάρχει η συμφωνία, γιατί δεν έχουν πιστωθεί τα 66 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο; Αν δεν υπάρχει η συμφωνία, ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατομμύρια;

-Η ενημέρωση της πρεσβείας μιλάει για 100.000 βλήματα. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα που αναφέρει η συμφωνία;

-Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ.Τσίπρα; Είχατε ενημέρωση;

-Μετά από όλα αυτά, συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ.Καμμένο, εσείς και το υπουργικό σας συμβούλιο;

"Ξέραμε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα θέματα της οικονονομίας. Σήμερα αποδείξατε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ούτε αυτά τα θέματα, απογοητεύοντας πολίτες και ενόπλους του στρατού", είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: "Κύριε Τσίπρα σας καθιστώ υπεύθυνο, αφήστε απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να διερευνήσει αυτή την υπόθεση".

Κλείνοντας τόνισε "Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε. Πλεόνασμα θράσους έχετε. Αλλά ακόμα και το θράσος σας δεν μπορεί να σας σώσει. Τα καθεστώτα όπως το δικό σας πέφτουν με πάταγο". "Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι εκτός από ψεύτες, ηγείστε μίας ανήθικης κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός σύντομα θα σας δώσει το βραβείο του χειρότερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης".

Σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «αυτό που αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα- Καμμένου. Αυτό επιβεβαίωσε η δική σας παρουσία σήμερα εδώ».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ακόμα ότι «δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία, όχι μόνο γιατί η δικαισούνη θα ερευνήσει την υπόθεση, αλλά και διότι υπάρχουν και εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα εξαντληθούν πλήρως».

Ο κ. Μητσοτάκης κλιμάκωσε την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι είναι δειλός γιατί, όπως είπε, δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει τις προσωπικές του ευθύνες στην υπόθεση.

Ο Τσίπρας κάλυψε Καμμένο και... απείλησε με συζήτηση για τη φοροδιαφυγή

"Είναι επιλογή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ, γιατί δεν πρόκειται πλέον να ανεχτώ καμιά πρόκληση και συκοφαντία", είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει: "Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα γι'αυτό δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι εδώ για να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι και την αμετροέπειάς σας, ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας".

Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα όσα αυτός είπε στην ομιλία του πως παίρνει γραμμή από ΜΜΕ και προσπαθεί να καλύψει τα δικά του σκάνδαλα: "Δεν ξέρω βέβαια, αν είναι δικός σας ο σχεδιασμός. Σας δίνουν γραμμή εκδότες εφημερίδων. Όλως τυχαίως, μετά τα Paradise Papers και την ατυχή ερώτηση που καταθέσατε για τη βία, ακολούθησε συντονισμένο κρεσέντο ΜΜΕ".

Αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο σημειώνοντας πως "κοινός εχθρός όλων αυτών είναι η κυβέρνηση. Ένα μιντιακό λόμπι είναι που σας καθοδηγεί. Εκεί καταντήσατε τη ΝΔ κ.Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο που στοχοποιούν τον Καμμένο. Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση. Στο βάθος του αρρωστημένου τους μυαλού είναι να δημουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης".

Σημείωσε ακόμα πως "βλέπετε ότι τελείωσε το παραμύθι, ότι δεν πέφτουμε στα βράχια, ότι αυτή η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε, ότι θα φτάσει στο τέλος της θητείας της και θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Αυτό σας πανικοβάλει κ.Μητσοτάκη".

Για το ζήτημα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ο κ. Τσίπρας είπε πως "εδώ και 2 εβδομάδες ο κόσμος ακούει και δεν έχει καταλάβει ποιον κατηγορείτε και για ποιο πράγμα".

"Κατηγορείτε τον υπ. Άμυνας ότι επιχείρησε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό που δεν διέθετε και ότι επέλεξε να μην συνομιλήσει με τη Σαουδική Αραβία αλλά με μεσάζοντα", τόνισε. "Κι όμως η πρεσβεία μας στο Ριάντ πιστοποίησε ότι ο Παπαδόπουλος δεν ήταν μεσάζοντας αλλά εξουσιοδοτημένος από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας για την ολοκλήρωση της διακρατικής συμφωνίας", είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμα πως η "υψηλόβαθμη σαουδαραβική πηγή" που επικαλείται η ΝΔ για τον μεσάζοντα, σύμφωνα με τον Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ "ήταν ένας Ελληνας και το όνομα Ζ. Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης".

"Εάν νομίζετε κ.Μητσοτάκη ότι με τις πομφόλυγες θα καταφέρετε με αντιπερισπασμό να ξεφύγετε από εκεί που σας πονάει, από τα Paradise Papers και τη φοροδιαφυγή, για να μιλάμε για τον Καμμένο, κάνετε λάθος", τόνισε ο κ. Τσίπρας. "Θα καταθέσω πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή", είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:18 - 27 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.