ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κονιόρδου: Ο όρος για το ύψος δόμησης είναι δυνητικός

14:39 - 30 Νοε 2017 | Πολιτική
Κονιόρδου: Ο όρος για το ύψος δόμησης είναι δυνητικός
Για δυνητικό όρο έκανε λόγο η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, υποστηρίζοντας ότι οι όροι που έχει θέσει το ΚΑΣ για την επένδυση δεν εμποδίζει την υλοποίησή της.

Για δυνητικό όρο έκανε λόγο η Υπουργός Πολιτισμού, υποστηρίζοντας ότι οι όροι που έχει θέσει το ΚΑΣ για την επένδυση δεν εμποδίζει την υλοποίησή της.

«Ο όρος για το ύψος δόμησης είναι δυνητικός. Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα», ξεκαθάρισε από τη Βουλή η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, αναφερόμενη στην απόφαση του ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό και υποστηρίζοντας ότι οι όροι που έχουν θέσει κυβέρνηση και ΚΑΣ δεν εμποδίζουν την υλοποίηση της επένδυσης.

Οπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, η ίδια απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τις καθυστερήσεις στην επένδυση και επιχειρώντας να αποκρούσει τα πυρά περί εσκεμμένων προσκομμάτων, ισχυρίστηκε ότι οι όροι που έχουν τεθεί από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν γνωστοί εξαρχής στον επενδυτή και δίνουν προστιθέμενη αξία στην επένδυση – «Κι αυτό είναι κάτι που έχει αναγνωρίσει και η ίδια η εταιρία», σημείωσε.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά της ότι η επένδυση μπορεί να προχωρήσει και απέδωσε στα ΜΜΕ υπερβολές ως προς το ζήτημα των όρων για την υλοποίηση της επένδυσης.«Δεν υπάρχει καμία ανατροπή των όρων και αιφνιδιασμός.Θεωρούμε ότι δεν εμποδίζει την επένδυση, προστατεύεται και η πολιτιστική κληρονομιά κι η επένδυση μπορεί προχωρήσει. Άλλωστε κι ο εκπρόσωπος της Lamda Development είπε ότι είναι έτοιμοι να εκκινήσουν τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για καθυστερημένες αποσαφηνίσεις κατηγόρησε την Υπουργό και την κυβέρνηση ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την πλευρά του, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της επένδυσης ως προς την οικονομία της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.