ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Υπερασπιστική γραμμή για τους πλειστηριασμούς

17:21 - 30 Νοε 2017 | Πολιτική
Κυβέρνηση: Υπερασπιστική γραμμή για τους πλειστηριασμούς
Την υπερασπιστική της γραμμή για τους πλειστηριασμούς προωθεί η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν την Τετάρτη και τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο, που δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Σταύρος Κοντονής μετά από σύσκεψη που είχαν με τον Πρωθυπουργό, έδωσαν το πλαίσιο γύρω από το οποίο η κυβέρνηση "δικαιολογεί" τους πλειστηριασμούς.

Το βασικότερο επιχείρημα είναι πως η διαδικασία των πλειστηριασμών διασφαλίζει την ορθή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, γεγονός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

"Η διαδικασία είναι σημαντική όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και εξήγησε: «Εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τότε έχουμε πρόβλημα, εάν δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια τότε έχουμε κοινωνικό πρόβλημα».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμα πως η κυβέρνηση έχει προστατεύσει την πρώτη κατοικία:

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας που υπάρχει μέχρι τέλος 2018 με νόμο Κατσέλη – Σταθάκη φθάνει έως τις 280.000 ευρώ εάν υπάρχουν τρία παιδιά, και αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας, αφού δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να προστατεύσουν την α' κατοικία».
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα πως «πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι, να καταλαβαίνουμε τι γίνεται, υπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία. Μία απ' αυτές είναι να έχουμε ανάπτυξη και η κοινωνία να μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας πως η λαϊκή κατοικία μπορεί να προστατευθεί με το νόμο Κατσέλη – Σταθάκη με την αξία της α' κατοικίας που προστατεύεται να ξεκινά απ' τα 180.000 ευρώ για τους άγαμους και να φθάνει ως τα 280.000 ευρώ.

«Οι πλειστηριασμοί διασφαλίζουν από τη μία τη βέλτιστη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και ενός βιώσιμου μοντέλου παροχής ρευστότητας στην οικονομία και από την άλλη την προστασία της λαϊκής κατοικίας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο Σταύρος Κοντονής απάντησε στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τους πλειστηριασμούς από κόμματα της αριστεράς και το κίνημα "δεν πληρώνω".

Είπε πως τα επεισόδια έγιναν, παρότι δεν υπήρχαν πλειστηριασμοί α` κατοικίας. Κάλεσε δε όσους αντιδρούν «να σταματήσουν να λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός των μεγαλοοφειλετών με τις βίλες και τις πισίνες που έχουν βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό» με αποτέλεσμα τα «συνήθη υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, να πληρώνουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.