ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανω-κάτω κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ λόγω πλειστηριασμών

17:37 - 30 Νοε 2017 | Πολιτική
Ανω-κάτω κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ λόγω πλειστηριασμών
Όσο οι επιβαρυντικές για την κυβέρνηση αποκαλύψεις σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία συνεχίζονται, το θέμα που έχει ανακύψει με τους πλειστηριασμούς ακινήτων φαίνεται πως εξελίσσεται σε παράμετρο που θα υποδαυλίσει την εσωκομματική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης φάνηκε από το γεγονός ότι την Πέμπτη συγκλήθηκε εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την προηγούμενη ημέρα στο Ειρηνοδικείο κατά την διάρκεια πλειστηριασμών.

Ενδεικτικό του κλίματος έντασης και της ανησυχίας που επικρατεί ήταν το γεγονός ότι στην συνεδρίαση του ΠΣ προσήλθαν εσπευσμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Στόχος της παρουσίας τους ήταν να καμφθούν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τον Νίκο Φίλη και τον Θοδωρή Δρίτσα, με τον πρώτο να ζητεί λήψη μέτρων ώστε πράγματι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και τον δεύτερο να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε στην παρούσα συγκυρία να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών.

Παρά ταύτα, ο Δ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι δεν απαιτείται η λήψη κανενός νέου μέτρου προστασίας, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση «είναι ευαισθητοποιημένη» και ότι «η πρωτη κατοικία θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη». Πάντως ο κ. Τσακαλώτος τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ των πλειστηριασμών λέγοντας ότι ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια» .

Ο κ. Κοντονής πάντως μίλησε για συγκεκριμένη περίπτωση πλειστηριασμού, κατηγορώντας ουσιαστικά τους διαμαρτυρομένους ότι ενήργησαν υπέρ ενός στρατηγικού κακοπληρωτή, για τον οποίο είπε και ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτοί που διαμαρτύρονταν εκείνη τη στιγμή κάτω από το γραφείο της συμβολαιογράφου, που διενεργούσε τον πλειστηριασμό προστάτευαν τον συγκεκριμένο κακοπληρωτή ο οποίος από τις πληροφορίες που έχουμε, εμπλέκεται και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Το ερώτημα είναι ποιους προστατεύουν όλοι αυτοί που είναι κατά αυτής της διαδικασίας, που είναι διαφανής και υπό τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης και του κράτους. Την ίδια ώρα διενεργούνταν στο ειρηνοδικείο οι συνήθεις πλειστηριασμοί, οι δημοσιοι πλειστηριασμοί. Από τον κατάλογο που δώσαμε στη δημοσιότητα δεν υπήρχε κανένα ακίνητο πρώτης κατοικίας το οποίο να αφορά δανειολήπτη. Δηλαδή έναν πολίτη και την Τράπεζα. Και τα ακίνητα αυτά είχαν να κάνουν με οφειλές πάρα πολλών χιλιάδων ευρώ, έως και εκατομμυρίων. Επομένως τα επεισόδια που έγιναν ήταν απαράδεκτα, οι διαμαρτυρίες που έγιναν δεν έγιναν για τους πλειστηριασμούς που διενεργούνταν εκείνη την ώρα», είπε ο κ. Κοντονής.

Άγγελος Κωβαίος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.