ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας προς Κόστα: Η Πορτογαλία έδειξε το δρόμο της εξόδου από τα μνημόνια

23:11 - 01 Δεκ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας προς Κόστα: Η Πορτογαλία έδειξε το δρόμο της εξόδου από τα μνημόνια
Η Πορτογαλία αποτελεί "πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ απευθυνόμενος στον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, είπε: "Δείξατε τον δρόμο, για το πώς να βγεις από τα μνημόνια"

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Πορτογαλία", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κ. Κόστα, "δείξατε επίσης τον δρόμο στο πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές μετά τα μνημόνια". Συνεπώς, τόνισε ο πρωθυπουργός, "αμέσως μετά τη δική μας έξοδο από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο", θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές. "Είναι πολύ σημαντικό", πρόσθεσε. " Χρειαζόμαστε ‘παρέα'", συμπληρώσε ο Αντόνιο Κόστα.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός διοργάνωσε μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του Πρωθυπουργικού Μεγάρου της Λισαβόνας, όπου τον καλωσόρισε στα σκαλοπάτια για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο Γραφείο του και να ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22:30 ώρα Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:14 - 01 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.