ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 2018 ο Πούτιν

17:59 - 06 Δεκ 2017 | Πολιτική
Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 2018 ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πολύτιν, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές της χώρας, το Μάρτιο του 2018, για τέταρτη φορά στην πολιτική του καριέρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατείχε το αξίωμα του προέδρου για δύο θητείες από το 2000 έως το 2008, ενώ διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2008 έως το 2012. Στη συνέχεια επέστρεψε στη θέση του προέδρου για την τρίτη θητεία του το 2012.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε αρνηθεί μέχρι πρότινος να τοποθετηθεί σχετικά με τα σχέδιά του για τις εκλογές του 2018, ενώ ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι εξέταζε και το ενδεχόμενο να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ο ρώσος πρόεδρος απολαμβάνει ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό αποδοχής, με το 82% των Ρώσων να τον υποστηρίζουν, όπως έδειξε δημοσκόπηση του κρατικού VTSIOM στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Η ημερομηνία των εκλογών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι στις 18 Μαρτίου - την επέτειο της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία. Την υποψηφιότητά τους έχουν ανακοινώσει ήδη αρκετοί πολιτικοί και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού γυναικών. 

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος Vladimir Zhirinovsky, ο Gennady Zyuganov του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Grigory Yavlinsky των Φιλελευθέρων, η δημοσιογράφος και τραγουδοποιός Ekaterina Gordon, η ακτιβίστρια Ksenia Sobchak και ο διαμεσολαβητής επιχειρήσεων Boris Titov.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.