ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας προς Ερντογάν: Να διαφωνούμε με σεβασμό στην άποψη του άλλου

14:52 - 07 Δεκ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας προς Ερντογάν: Να διαφωνούμε με σεβασμό στην άποψη του άλλου
Σε ηπιότερους τόνους διεξήχθη η συνάντηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σύγκριση με το διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες Ερντογάν και Παυλόπουλος. Να διαφωνούμε με σεβασμό στην άποψη του άλλου, είπε ο πρωθυπουργός, δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλης χώρας, αλλά έχουμε ομογενείς στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Υποδεχόμενος τον τούρκο πρόεδρο ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η συνάντηση αυτή είναι ιστορική, ότι πιστεύει στην ελληνοτουρκική φιλία και πως ο ίδιος προσωπικά το έχει αποδείξει.

Είναι ευθύνη μας να οικοδομήσουμε τη συνεννόηση και το διάλογο μεταξύ των χωρών μας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ως μηχανικός, συνέχισε ο πρωθυπουργός, γνωρίζω ότι για να χτίσουμε γέφυρες χρειαζόμαστε ισχυρά θεμέλια .

«Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών υπάρχαν πάντα. Είναι γνωστές οι θέσεις σας, όπως είναι γνωστές και οι δικές μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να διατυπώνουμε τις διαφωνίες μας χωρίς προκλήσεις, με σεβασμό στην άποψη του άλλου».

«Αν σήμερα το καταφέρουμε αυτό, η επίσκεψή σας θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παίρνοντας τον λόγο, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία δεν εποφθαλμιά εδάφη άλλης χώρας, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι δύο λαοί έχουν πολλά χρόνια συνύπαρξης. «Έχουμε ομογενείς στη χώρας σας, όπως και εσείς έχετε ομογενείς στη δική μας. Εύχομαι να μην είχαν διαπραχθεί τα σφάλματα του παρελθόντος που οδήγησαν στην απομάκρυνση των Ελλήνων από την Τουρκία, αλλά αυτά τα λάθη έχουν περάσει στην Ιστορία» είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι οι δύο λαοί πρέπει να εστιάσουν στο μισογεμάτο ποτήρι και να παραμερίσουν όσους έχουν ιδεολογικές εμμονές.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 07 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.