ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Καλύτερα να κινείσαι παρά να μένεις αδρανής στα εθνικά θέματα

12:04 - 08 Δεκ 2017 | Πολιτική
Ξυδάκης: Καλύτερα να κινείσαι παρά να μένεις αδρανής στα εθνικά θέματα
Θετικά κρίνει σε γενικές γραμμές ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» με το Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

«Γενικά ναι, ωφέλησε η επίσκεψη» σημείωσε και τάχθηκε υπέρ μιας ενεργητικής διπλωματίας. «Δεν κάθεσαι στο τραπέζι για να συμφωνήσεις αλλά για να διαπιστώσεις διαφωνίες, πού συγκλίνεις κτλ.» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης και τόνισε: «Είναι αυτός που είναι ο Τούρκος πρόεδρος αλλά δεν μπορείς να ρυθμίσεις την ιστορική σου πορεία σε μια τέτοια συγκυρία με αδράνειες. Εγκυμονεί πάντα η παρουσία του κινδύνους, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες. Σαφώς πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Δεν μπορείς, όμως, να μένεις αδρανής έναντι ενός optimum αποτελέσματος. Είναι καλύτερα να κινείσαι» υπογράμμισε ο κ. Ξυδάκης και ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης θα φανούν σε βάθος χρόνου, «Είναι καλύτερα να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα» είπε.

«Παντού είναι δύσκολος ο Ερντογάν στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και την Ολλανδία. Τον επόμενο χρόνο θα μετρήσουμε τα κέρδη μας. Είναι σημαντικό αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός ότι ρυθμίζουμε τα της μειονότητας με βάση το σύνταγμα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πολιτική πορεία του Τούρκου Προέδρου ο κ. Ξυδάκης επισήμανε το γεγονός ότι  αυτή χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές θέσεων και με κυρίαρχη την αναθεωρητική τάση. «Ο Τ. Ερντογάν είναι δύσκολος συνομιλητής. Είναι ανεπιθύμητος στα ξένα κέντρα, καθώς είναι μη συνεκτικός και συνεπής με αυτά που έλεγε. Τις αναθεωρητικές του τάσεις τις εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα αυτές δεν εκδηλώνονται με κύρια βάση την Ελλάδα. Π.χ. ο Ερντογάν έχει  κάνει στροφή 180 μοιρών στο Κουρδικό. Χρειαζόταν την επίσκεψη ο Ερντογάν. Έχουμε μια συγκυρία με ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή» σχολίασε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  έκανε λόγο για διπλωματικές κινήσεις της Άγκυρας που ακύρωναν μια συμφωνημένη κοινή τακτική των δύο πλευρών. «Η εικόνα διαμορφώθηκε λίγο καιρό πριν. Είχαμε μια σειρά από μικρά διπλωματικά unfair από την Τουρκία. Επίσης σε σχέση με τη συμμετρική στρατηγική  επικοινωνίας που είχε συμφωνηθεί είχαμε ένα θέμα.  Έναντι του Αλέξη Τσίπρα που επέλεξε να πάει στο πρακτορείο Anatolou σε μια συγκρατημένη συνέντευξη κτλ ενώ ο Ερντογάν επέλεξε έναν ανεξάρτητο σταθμό. Οδήγησε την Ελληνική πλευρά σε  μια ατζέντα. Μάλλον άκομψη κίνηση έκανε» είπε ενώ αναφερόμενος στα θέματα των συλληφθέντων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και της μουσουλμανικής μειονότητας είπε: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη στην Ελλάδα. Επίσης άρση της υποχρεωτικής σαρία είναι ένα βήμα ελευθερίας. Πρέπει να σκύψουμε στη μειονότητα να βοηθήσουμε του συμπατριώτες μας.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.