ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπαράθεση Τζανακόπουλου - Μπακογιάννη για το Σκοπιανό

17:24 - 27 Δεκ 2017 | Πολιτική
Αντιπαράθεση Τζανακόπουλου - Μπακογιάννη για το Σκοπιανό
Να ξεκαθαρίσει την θέση της σε σχέση με το Σκοπιανό κάλεσε την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη που εκτίμησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με δύο διαφορετικές θέσεις. «Αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής ΝΔ είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η ευθύνη είναι τεράστια. Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104.6, ενώ αναφερόμενη σε σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σημείωσε: «Αυτό που οφείλει να κάνει ο κ. Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση». «Η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση», πρόσθεσε.

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα».  Ερωτηθείσα δε αν το θέμα του Σκοπιανού μπορεί να προκαλέσει εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

«Η κυρία Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην βουλευτή της ΝΔ.

«Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη. Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.