ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος:Οι «οκτώ» δεν θα εκδοθούν, ανεξάρτητα από τις αιτήσεις ασύλου

22:53 - 31 Δεκ 2017 | Πολιτική
Τζανακόπουλος:Οι «οκτώ» δεν θα εκδοθούν, ανεξάρτητα από τις αιτήσεις ασύλου
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης, αναφορικά με το ζήτημα της έκδοσης και της παροχής ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, μία ημέρα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Το ζήτημα της έκδοσης έχει λήξει. Οι οκτώ δεν θα εκδοθούν ανεξάρτητα από την έκβαση των αιτήσεων ασύλου τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς για να προσθέσει πως η αίτηση ασύλου «αφορά την υπαγωγή τους και σε καθεστώς προσφυγικής προστασίας» και πρόσθεσε πως «αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μη έκδοση».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέφυγε κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για χορήγηση ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών «διότι θεωρεί ότι τελικά είναι η Δικαιοσύνη που πρέπει να αποφασίσει για το αν και κατά πόσο δικαιούται ο συγκεκριμένος να υπαχθεί σε καθεστώς προσφυγικής προστασίας, με δεδομένη την τεράστια πολιτική σημασία του ζητήματος που επηρεάζει άμεσα τις σχέσεις με τη γείτονα».

Τόνισε επίσης ότι «η πολιτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πάντως σαφής: Δεν είναι ευπρόσδεκτοι όσοι υπάρχει υπόνοια ότι εμπλέκονται με το πραξικόπημα στην Τουρκία».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:53 - 31 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.