ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτζιάς: Διαπραγματευόμαστε σύνθετη ονομασία-Καμμένος: Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»

15:34 - 04 Ιαν 2018 | Πολιτική
Κοτζιάς: Διαπραγματευόμαστε σύνθετη ονομασία-Καμμένος: Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»
«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία», τόνισε ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Από τη μεριά του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να δεχθεί τη χρήση του όρου "Μακεδονία". Σημείωσε, ωστόσο, πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε δηλώσεις, τονίζοντας αρχικά πως η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει «ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες και το εθνικό συμφέρον επιτάσσει ορθές και παραγωγικές λύσεις».

Συγκεκριμένα, για το Σκοπιανό και για το που προσανατολίζεται η διαπραγμάτευση, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως «η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις λύσεις, όπως είχε προβάλει στο Βουκουρέστι».

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι «υπέρ της συνεννόησης με όλα τα κόμματα για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν αυτόν το τόπο».

Από την πλευρά του ο Πάνος τόνισε δύο φορές ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών, εκτιμώντας πως θα διαπραγματευθεί λύση που θα βασιστούν στην απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και σε αυτή του Βουκουρεστίου.

Επανέλαβε, ωστόσο, πως οι ΑΝΕΛ δεν θα δεχθούν τη χρήση του όρου Μακεδονία: «Εγώ είπα από την πρώτη στιγμή ότι η μη χρήση του όρου Μακεδονία όπως έχει αποφασιστεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι πάγια θέση, επιμένω σε αυτή και πιστεύω ότι η λύση θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα».

«Αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρη» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 04 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.