ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαζιάνα: Πάντα στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου ο Τσίπρας

19:25 - 04 Ιαν 2018 | Πολιτική
Μπαζιάνα: Πάντα στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου ο Τσίπρας
Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα στην "Εφημερίδα των Συντακτών", δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης. "Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία", αναφέρει η σύζυγος του Πρωθυπουργού, τον οποίο και υπερασπίζεται πλήρως για τις επιλογές του. "Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης θα γίνει γνωστό την Παρασκευή που κυκλοφορεί η εφημερίδα, ωστόσο, παίρνουμε μία πρώτη γεύση από τα όσα δήλωσε η κα. Μπαζιάνα.

«Η ιστορία έχει καταγράψει τη διαφορά ήθους και πολιτικής. Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους», τονίζει η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Με αιχμές προς τη ΝΔ σημειώνει ακόμα ότι «ο κόσμος των παραδείσιων τόπων ανήκει σε διαφορετικό από μένα αξιακό σύστημα» και αναρωτιέται «πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αξία η ιδιώτευση, το προσωπικό κέρδος σε βάρος του κοινού καλού και του δίκιου».

Αναφέρεται ακόμη στο κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 και συγκεκριμένα τονίζει για τις επιλογές του συζύγου της: «Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο της αντοχής που είχε η χώρα. Μέσα σ` αυτή τη δίνη δεν άλλαξε τον χάρτη των αξιών του, δεν τάχθηκε υπέρ των ισχυρών, είναι πάντα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου».

Επίσης, αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να είχε συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο και σημειώνει: «Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς... Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;»

Τελευταία τροποποίηση στις 09:14 - 05 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.