ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργικό: Τι είπαν Τσακαλώτος και Κοτζιάς για οικονομία και ΠΓΔΜ

16:13 - 08 Ιαν 2018 | Πολιτική
Υπουργικό: Τι είπαν Τσακαλώτος και Κοτζιάς για οικονομία και ΠΓΔΜ
Αναλυτική ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση και τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σε ενημέρωση για το Σκοπιανό προέβη και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, εστίασε σε όσα κερδήθηκαν από την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.

Στάθηκε στο ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων όπου, όπως είπε, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός από τα 650 στα 910 εκατ. ευρώ. Αναφέρθηκε στην αλλαγή, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι θα έχουν προτεραιότητα σε περίπτωση αναγκαστικών πλειστηριασμών πριν από τις τράπεζες και δημόσιο.

Παράλληλα, ανέφερε και τη μεταρρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας για τη γραφειοκρατεία στην ίδρυση επιχειρήσεων.

Ενημέρωση έκαναν όλοι οι υπουργοί που εμπλέκονται με το πολυνομοσχέδιο, κυρίως οι κκ Γιώργος Σταθάκης και Αλέξης Χαρίτσης και η κ. Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για το κομμάτι της διαμεσολάβησης.

Τοποθέτηση έγινε και από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη σαρία, θέμα για το οποίο το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση και σε δεύτερο χρόνο ετοιμάζει το έδαφος για πιο ριζικές αλλαγές.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έλαβε το λόγο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση για τα θέματα που αφορούν στην Αλβανία αλλά και στο Σκοπιανό.

Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes.

Ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι είμαστε μια κυβέρνηση τολμηρή που κληρονόμησε και δεν δημιούργησε προβλήματα και πρόσθεσε ότι αυτός με την σοβαρή και υπεύθυνη στάση είναι εκείνος που έχει την αποφασιστικότητα να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.