ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυνομοσχέδιο μαμούθ για τα προαπαιτούμενα, με τις... ευλογίες των θεσμών

23:54 - 08 Ιαν 2018 | Πολιτική
Πολυνομοσχέδιο μαμούθ για τα προαπαιτούμενα, με τις... ευλογίες των θεσμών
Στην τελική ευθεία εισέρχεται το κυβερνητικό επιτελείο για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και τα υπόλοιπα (για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα) θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων. Θυμίζεται ότι λόγω της μεγάλης σημασίας του νομοσχεδίου, απόψε, νωρίς το βράδυ, υπήρξε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του κυβερνητικού επιτελείου και των εκπροσώπων των θεσμών προκειμένου να κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στο «επίδομα παιδιού», καθώς και φορολογικά ζητήματα, τα οποία, ωστόσο, χαρακτηρίζονται «διαδικαστικού χαρακτήρα».

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Euro Working Group, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ το ψηφισμένο νομοσχέδιο θα βρεθεί στη συνέχεια στο «μικροσκόπιο» των πιστωτών για τη σύνταξη της «έκθεσης συμμόρφωσης» (compliance report). Τόσο στο Eurogroup, όσο και στο Euro Working Group, αναμένεται η «πρεμιέρα» στα νέα καθήκοντά τους των Μάριο Σεντένο και Χανς Φλάιμπριφ, που διαδέχονται ως επικεφαλής τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Τόμας Βίζερ, αντιστοίχως.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:37 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.