ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να υπερασπιστεί το κεκτημένο του Βουκουρεστίου

13:49 - 09 Ιαν 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να υπερασπιστεί το κεκτημένο του Βουκουρεστίου
Την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση να ακολουθήσει στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως αυτή χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή και αυτή είναι η θέση της ΝΔ».

«Τότε απέναντι σε πολλές πιέσεις υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να υπερασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση «να μας ενημερώσει εμάς και τον λαό υπεύθυνα τι συζητά και τι διαπραγματεύεται».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αδιέξοδη καταστροφική πολιτική» από τη μεριά της κυβέρνησης και τόνισε πως βλέπει εξελίξεις εντός του 2018.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε δε θράσος εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι η γ΄ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα ενώ το 2018 φέρνει φόρους 2,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης καυτηρίασε την τακτική της κυβέρνησης να μοιράζει επιδόματα λέγοντας ότι «φέρνει τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία ενθαρρύνοντας τη μάυρη εργασία καθώς προτιμά την πολιτική επιδομάτων από την πολιτική ανάπτυξης».

Συνεχίζοντας την κριτική του τόνισε ότι «το 2017 είχαμε ασήμαντη ανάπτυξη πολύ κατώτερη των προσδοκιών» υπενθυμίζοντας ότι «από 1η Ιανουαρίου 2019 κόβονται κι άλλο οι συντάξεις μέχρι 19% ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου, αν αυτή δεν έρθει νωρίτερα».

«Έχουν υποθηκεύσει τις επόμενες γενιές και υποστηρίζουν ότι τάχα θα βγουν από το πρόγραμμα έχοντας αναλάβει δεσμεύσεις για πολλά χρονια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:53 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.