ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τρεις κόκκινες γραμμές Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

16:53 - 09 Ιαν 2018 | Πολιτική
Οι τρεις κόκκινες γραμμές Μητσοτάκη για το Σκοπιανό
Τις τρεις κόκκινες γραμμές της ΝΔ για το Σκοπιανό έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης των τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση «οι… κόκκινες γραμμές είναι τρία στα τρία».

Συγκεκριμένα είπε ότι οι τρεις σημαντικές πτυχές είναι οι εξής:

Πρώτον, σύνθετη ονομασία. Δεύτερον, erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις. Και, τρίτον, αποκήρυξη όλων των θεμάτων που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό.

Ως προς το τελευταίο διευκρίνισε ότι για τη ΝΔ η αποκήρυξη μπορεί να γίνει μόνο μέσω διμερούς συμφωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε παράλληλα πως δεν υπάρχει «καμία απολύτως απαγόρευση σε κανένα στέλεχος είτε να εκφράσει την άποψή του, είτε να πάει σε συλλαλητήριο», για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ.

«Από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση, θα περάσει από τα θεσμικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση θα υιοθετηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα», τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης. 
Τέλος, συμπλήρωσε ότι ουδόλως είναι δεδομένη η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας σε μία λύση μόνο για το όνομα.

Νωρίτερα, στην ομιλία του προς τους τομεάρχες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και ζήτησε να υπάρξει τουλάχιστον προάσπιση του κεκτημένου του Βουκουρεστίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:04 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.