ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννης: Απογοήτευση ο Τσίπρας, ανισόρροπος ο Κουφοντίνας!

22:46 - 11 Ιαν 2018 | Πολιτική
Μπακογιάννης: Απογοήτευση ο Τσίπρας, ανισόρροπος ο Κουφοντίνας!
Για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, τον Αλέξη Τσίπρα, για τους εξωγήινους, τον Δημήτρη Κουφοντίνα, την αλλαγή φύλου, αλλά και την οικογενειοκρατία μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε συνέντευξή του στο Vice Greece ο κ.Μπακογιάννης τάχθηκε υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών, ωστόσο εμφανίστηκε διστακτικός για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από το 15, λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας.

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα το ψήφιζα. Είμαι φανατικά της άποψης ότι μόνος νόμος είναι η αγάπη. Υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών. Αυτό που με προβληματίζει είναι η ηλικία. Θυμάμαι πώς ήμουν εγώ στα 15, τι μυαλά κουβαλούσα και έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ένα παιδί σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να πάρει μία τόσο σημαντική απόφαση. Και τώρα μιλάω σαν γονιός. Ο λόγος που δυσκολεύομαι να καταλήξω είναι γιατί στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου άκουσα πολλές πολιτικές κορόνες και κομματικές κραυγές, αλλά δεν άκουσα τη γνώμη των ειδικών», δήλωσε χαρακτηριστικά..

Για την αναφορά του Κυριάκου Μητστοτάκη περί εξωγήινων ανέφερε: «Εντάξει την τρολάρανε αυτή τη δήλωση σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτό που είπε στην πραγματική ζωή ήταν να μεταφέρει μία πραγματική ιστορία που του είπε ένας ειδικός για κάτι που αντιμετώπισε. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Θες να ξεφτιλίσεις μία συζήτηση; Πάρα πολύ εύκολο είναι να πιαστείς από μία κουβέντα και να την κ άνεις κομματάκια και να κάνεις χαβαλέ; Είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Το δύσκολο είναι να κάνεις συζήτηση. Ήρθε ένας ειδικός, περιέγραψε μία συγκεκριμένη περίπτωση, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέφερε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και πέφτεις να τον φας…»

Ο Κώστας Μπακογιάννης τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας για πολλούς λόγους, όπως είπε.

«Όχι μόνο επειδή αντικειμενικά έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο επιβλαβής από ό,τι το αλκοόλ, ούτε επειδή υπάρχει ένα οργανωμένο έγκλημα, το οποίο σήμερα βγάζει τρελά λεφτά και έχει δημιουργηθεί μία ολόκληρη μαφία γύρω από αυτή τη διακίνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και για ένα λόγο παραπάνω: ότι βλέπεις παιδιά, τα οποία μπαίνουν για λίγα γραμμάρια στη φυλακή και αντί να σωφρονίζονται, μπλέκουν ακόμα χειρότερα. Η υποκρισία είναι κακό πράγμα»

Σε ερώτηση για το αν νιώθει περισσότερο Μητσοτάκης ή Μπακογιάννης, απάντησε: «Κλαίω…Κοίτα, εγώ είμαι πάρα πολύ περήφανος για την οικογένειά μου. Είμαι πολύ περήφανος και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ήταν πρωθυπουργός της χώρας αλλά και τον παππού μου τον παπά Κώστα τον Μπακογιάννη που ήταν παπάς στα χωριά του Καρπενησίου. Από κει και πέρα όμως οι άνθρωποι δεν ζουν κοιτώντας τον καθρέφτη τους…»

Όσον αφορά την οικογενειοκρατία, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «πήρε μία απόφαση η οποία ήταν δύσκολη, την οποία όμως την πήρε προφανώς για να σηματοδοτήσει και να συμβολίσει το διαφορετικό. Αυτό μόνο να το σεβαστεί μπορεί κάποιος…»

Για το αν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του πρωθυπουργό, εκείνος αρνήθηκε υπογραμμίζοντας ότι του αρέσει πάρα πολύ η αυτοδιοίκηση. «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη για κάτι άλλο», τόνισε.

Ερωτηθείς πώς θα περιέγραφε τον Αλέξη Τσίπρα με μία λέξη, αυτή ήταν: απογοήτευση

«Βλέπεις έναν άνθρωπο της γενιάς σου και λες «αν και διαφωνώ μαζί του περιμένω να τα κάνει διαφορετικά. Και το κάνει αλλιώς. Υπάρχουν φάσεις που σκέφτεσαι να συγκρουστούμε, αλλά σε κάτι άλλο..», σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Τέλος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και με αφορμή την άδεια που έλαβε από τον Κορυδαλλό, ανέφερε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο που έχει δολοφονήσει ανθρώπους και δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο, λέει πως είναι ο στόχος του να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά δολοφόνων. Θα ήθελα στο μέλλον να συζητάει ο γιος μου με τον γιο του Κουφοντίνα, αλλά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και σίγουρα δε γίνεται όταν έρχεται μια κυβέρνηση, ανοίγει τον πόρτα στον Κουφοντίνα και του λέει «πηγαίνετε να πιείτε το τσίπουρο σας». Ο Κουφοντίνας έχει σκοτώσει 6 συνανθρώπους μας. Είναι άρρωστος. Ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος. Δεν είναι πολιτικό το θέμα του, είναι ψυχολογικό »

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.