ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει θέμα δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό ο Καμμένος

11:36 - 14 Ιαν 2018 | Πολιτική
Ανοίγει θέμα δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό ο Καμμένος
Με άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία ο Πάνος Καμμένος ανοίγει θέμα δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό.

Ο υπουργός Άμυνας γράφει συγκεκριμένα πως «ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό».

Είναι ξεκάθαρο πως για πρώτη φορά τοποθετείται υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία των Σκοπίων.

Ακόμα αναφέρει στο κείμενό του πως «συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της πΓΔΜ θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των τεχνών κ.λπ. για τους αιώνες που ακολουθούν. Μια τέτοια απόφαση εκφεύγει των εξουσιών οιουδήποτε πολιτικού, οιασδήποτε βαθμίδος».

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, πως παρά τα όσα γράφει ο κ. Καμμένος οι ΑΝΕΛ εξέδωσαν ανακοίνωση το Σάββατο με την οποία διέψευδαν πληροφορίες που ανέφεραν πως θα ζητήσουν δημοψήφισμα για το θέμα:

«Οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση», σημείωναν πηγές του κόμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.