ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Κάνατε το ψέμα επάγγελμα-Δεν υπάρχει «έξοδος» από τα Μνημόνια

18:55 - 15 Ιαν 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Κάνατε το ψέμα επάγγελμα-Δεν υπάρχει «έξοδος» από τα Μνημόνια
Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως αυτός και η κυβέρνησή του έχει κάνει «το ψέμα επάγγελμα», ενώ επισήμανε πως ψέματα είναι και οι υποσχέσεις για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, η κυβέρνηση έχει ήδη υποθηκεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, με όσα ψήφισε στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης, που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με ένα τέταρτο μνημόνιο.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν και οι αριθμοί που δείχνουν ότι "η ανάπτυξη και το 2017 παρέμεινε σε ρυθμούς αναιμικούς".

"Αντί να μειώσετε τους φόρους επθβάλλατε επιπλέον 2 δισ. νέα μέτρα που συρρικνώνουν κι άλλο το εισόδημα των πολιτών", σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε επίσης στα στοιχεία για την ανεργία, λέγοντας πως "ο κ. Τσίπρας είπε πάλι μεγάλα ψέματα. Σύμφωνα με στοιχεία από την "Εργάνη" τον Δεκέμβριο υπήρξε αυξητική τάση στη μερική αασχόληση, το αντίστροφο από αυτό που είπε ο πρωθυπουργός".

"Το 2014 οι νέες προσλήψεις ήταν μοιρασμένες μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης. Το 2017 καταφέρατε οι νέες προσλήψεις να είναι κατά 55% μερικής απασχόλησης και μάλιστα με αυξητικές τάσεις καθώς τον Δεκέμβριο του ’17 έφτασαν το 57%", σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στην πρωτολογία του στους πλειστηριασμούς και τόνισε πως η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται.

Για τα οικογενειακά επιδόματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως "η κυβέρνηση έκανε ένα σωστό βήμα δίνοντας επίδομα από το 1ο παιδί, αλλά ταυτόχρονα προχώρησε σε περικοπή επιδομάτων σε 67.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες".

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την αναφορά του πρώην προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ πως«"Η ζωή μας έγινε ευκολότερη με Τσίπρα και Τσακαλώτο".

"Αλήθεια σας άρεσε αυτή η αναφορά; Εσείς που μιλούσατε για "εθελόδουλους και γερμανοτσολιάδες", αισθάνεστε άραγε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές μας;", αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως οι δανειστές θα συνεχίσουν διαρκώς να ζητούν μέτρα από τη στιγμή που η κυβέρνηση λέει σε όλα ναι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.