ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυνομοσχέδιο: Πέρασε με 154 «ναι» και... μεταγραφή τη Μεγαλοοικονόμου

21:15 - 15 Ιαν 2018 | Πολιτική
Πολυνομοσχέδιο: Πέρασε με 154 «ναι» και... μεταγραφή τη Μεγαλοοικονόμου
Με πλειοψηφία 154 βουλευτών πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο "μαμούθ" με το οποίο η κυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματα των δανειστών για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Στην κυβερνητική πλειοψηφία προστέθηκε για δεύτερη φορά και η ψήφος της ανεξάρτητης βουλευτή (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων), Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μεγαλοοικονόμου, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του ζητά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ εντασσόμενη στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε με ενημερωτική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τη Βουλή με την οποία ανακοινώθηκε και επίσημα η ένταξη της κ. Μεγαλοοικονόμου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψηφοφορία δεν έκρυβε εκπλήξεις, ενώ ειδικά τη διάταξη για την απεργία υπερψήφισαν 155 βουλευτές, καθώς υπέρ τάχθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής (προερχόμενος από το Ποτάμι), Χάρης Θεοχάρης. Στο συγκεκριμένο άρθρο το Ποτάμι ψήφισε "παρών", ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα όχι.

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στο άρθρο για τα επιδόματα τέκνων ενώ την ίδια «γραμμή» τήρησε και η ανεξάρτητη (προερχόμενη από την ΝΔ) Κατερίνα Παπακώστα.

Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν πέντε απουσίες, δύο από τη ΝΔ, μία από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και μία από το Ποτάμι.

Δείτε τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 15 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.