ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το φλερτ που έφερε γάμο: Η Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ

10:05 - 16 Ιαν 2018 | Πολιτική
Το φλερτ που έφερε γάμο: Η Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ
Τελικά έκρυβε έκπληξη η χθεσινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που έφερε κέρδη αντί για απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία μετρά +1 μετά την ένταξη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ της ανεξάρτητης βουλευτού, προερχόμενης από την Ένωση Κεντρώων, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Το φλερτ έγινε ξεκάθαρο όταν η κ. Μεγαλοοικονόμου ψήφισε «ναι» στο πολυνομοσχέδιο και ο γάμος επισφραγίσθηκε με την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία τον ενημέρωνε ότι η ανεξάρτητη βουλευτής εντάσσεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη βουλευτής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από το όφελος που έφερε η διαδικασία. Κυβερνητικός αξιωματούχος σε σχετικές δηλώσεις του έλεγε: «Φαίνεται πως όσο βαδίζουμε στην έξοδο από τα μνημόνια, η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως συνέβαινε σε αντίστοιχες ψηφοφορίες νομοσχεδίων για αξιολογήσεις επί προηγούμενων κυβερνήσεων».

Ο ίδιος ανέφερε πως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο θα υπάρξει συνάντηση με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξεταστεί σε ποιες επιτροπές θα συμμετάσχει η κ. Μεγαλοοικονόμου.

Σε διαφορετικούς τόνους ήταν η αντίδραση του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος είπε ότι η κ. Μεγαλοοικονόμου θα λάβει την απάντηση το  βράδυ των εκλογών.

Στα σχόλιά του συμπεριέλαβε και τον κ. Τσίπρα για τον οποίο είπε: «Πιστεύαμε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ένα ήθος. Τώρα έχασε κι αυτό το ηθικό πλεονέκτημά του».

Το φλερτ της κ. Μεγαλοοικονόμου προς τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Πλέον η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 145 βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά 154 βουλευτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 16 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.