ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νταβός: «Τετ α τετ» Τσίπρα με επενδυτές, Λαγκάρντ και Ζάεφ

08:33 - 23 Ιαν 2018 | Πολιτική
Νταβός: «Τετ α τετ» Τσίπρα με επενδυτές, Λαγκάρντ και Ζάεφ
Με τη συμμετοχή 70 αρχηγών κρατών ξεκινούν την Τρίτη οι εργασίες του 48ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Το τέλος του προγράμματος και οι εξελίξεις στο Σκοπιανό, βασικά θέμα στην ελληνική ατζέντα. Το πρόγραμμα Τσίπρα.

Το κεντρικό σύνθημα του φετινού φόρουμ είναι «Ένα κοινό μέλλον σε ένα διαιρεμένο κόσμο»  και θα λάβουν μέρος 70 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Ξεχωρίζει ασφαλώς η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μεταξύ άλλων το παρών θα δώσουν ακόμα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από την Αφρική θα συμμετάσχουν δέκα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, από τη Μέση Ανατολή εννέα και από τη Λατινική Αμερική έξι. Στο Νταβός θα βρίσκονται ακόμα οι επικεφαλής 40 διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Greenpeace κλπ).

Εκτός από τις ανοιχτές εκδηλώσεις για πρώτη φορά στο Νταβός θα υπάρξουν και εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών όπου θα γίνει λόγος για θέματα όπως είναι η Συρία, η Κορέα, η Εγγύς Ανατολή και το Κέρας της Αφρικής.

Η ελληνική ατζέντα

Στο Νταβός θα βρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, που αναμένεται να έχει σημαντικές συζητήσεις τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για οικονομικά ζητήματα. Η επόμενη μέρα της Ελλάδας μετά το πρόγραμμα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και φυσικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις και με επενδυτές, που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για να επενδύσουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και της Κροατίας, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με επιχειρηματίες για την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή σημασία στο πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού έχει φυσικά η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, την Τετάρτη.

Αναλυτικά ΕΔΩ το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος                 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.