ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας για Σκοπιανό: Aλλαγή Συντάγματος πριν από το όνομα

16:27 - 26 Ιαν 2018 | Πολιτική
Κουτσούμπας για Σκοπιανό: Aλλαγή Συντάγματος πριν από το όνομα
Τη θέση του ΚΚΕ πως το όνομα είναι δευτερεύον σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ εξέφρασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Υπάρχουν πιο ουσιαστικά ζητήματα πέρα από την ονοματολογία και αυτά είναι ανοιχτά: Αλυτρωτισμοί, αλλαγές συνόρων, το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν είναι βαφτίσια για να συνεννοηθούν κουμπάροι, γονείς και παπάς για το όνομα του παιδιού, υπάρχει ο αλυτρωτισμός, το Σύνταγμα κ.α.» πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι «κάθε όνομα με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση εγγυήσεις όπως το Σύνταγμα της χώρας».

Κατά την άποψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «δεν χρειάζεται ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί θα περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα» ενώ για τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι «φαντάζομαι ότι υπάρχει ή θα έπρεπε να υπάρξει ενιαία κυβερνητική θέση. Ο Καμμένος έχει τις δικές του απόψεις αλλά μένει να το δούμε στην πράξη πού θα καταλήξει».

Μιλώντας, τέλος, για το γενικότερο πολιτικό σκηνικό εκτίμησε ότι «οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης παό το πολιτικό σκηνικό είναι σε φάση αποσύνθεσης όπως γίνεται με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Μπορεί το Σκοπιανό να αποτελέσει παράγοντα επιτάχυνσης τέτοιων εξελίξεων».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.