ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Αδύνατη η ένταξη ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. όσο υπάρχουν αλυτρωτισμοί

13:17 - 29 Ιαν 2018 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Αδύνατη η ένταξη ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. όσο υπάρχουν αλυτρωτισμοί
«Όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή (η χώρα) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την υποδοχή του Ισραηλινού ομολόγου του κ. Ρούβεν Ρίβλιν.

Ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας δήλωσε ότι «Η Ελλάδα επιδιώκει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ» ωστόσο τόνισε «κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη χρησιμοποίηση ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώριο για αλυτρωτισμούς. Ο αλυτρωτισμός είναι αντίθετος στο Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας θα πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγές που θα ανοίξουν τον δρόμο προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην εκτενή αναφορά του στις διάφορες πτυχές του Μεσανατολικού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη δράση του ISIS, ενώ πρότεινε επίλυση του Παλαιστινιακού, δίκαιη και βιώσιμη και για τους δύο λαούς (ισραηλινό-παλαιστινιακό).

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των ευρω-ισραηλινών σχέσεων. Στο τέλος των δηλώσεων, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος θύμισε ότι οι τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι η Αθήνα, η Ρώμη και η Ιερουσαλήμ. Στο σημείο αυτό, ο κ. Ρ. Ρίβλιν είπε ότι όπως η Αθήνα και η Ρώμη είναι οι πρωτεύουσες της Ελλάδας και της Ιταλίας αντιστοίχως, έτσι και η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Αμέσως ο κ. Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί στο θέμα τη θέση της Ε.Ε., με την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Θέση, ωστόσο, που «δεν αλλάζει τη βούλησή μας να δούμε το Ισραήλ όλο και πιο κοντά στην Ε.Ε.», όπως ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 29 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.