ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Aποφασίζει για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

15:38 - 08 Φεβ 2018 | Πολιτική
ΣτΕ: Aποφασίζει για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Στο Συμβούλιο Επικρατείας με τη διαδικασία της «πιλοτικής» δίκης, δηλαδή να κριθεί η υπόθεση αμετάκλητα, θα μεταφερθεί πιθανότατα το θέμα της χορήγησης ασύλου των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Άγκυρας η οποία ζητά μετ΄επιτάσεως την έκδοση τους στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι νομικοί παραστάτες του ενός από τους οκτώ, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Στ. Τσακυράκης και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους προσφυγές δια του Β. Παπαδόπουλου, υπέβαλλαν αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας η υπόθεση της χορήγησης η μη ασύλου προκειμένου το θέμα να ξεκαθαρίσει σε μια δίκη και για τους οκτώ και να μην χρειάζεται να γίνουν διαφορετικές δίκες και σε πολλά στάδια, πρωτοδικείο εφετείο.

Μετά ταύτα η δίκη του ενός Τούρκου για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να επανεξεταστεί η χορήγηση ασύλου που του παρείχε η ειδική Επιτροπή Ασυλου, που είχε προσδιοριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει, θα αναβληθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.