ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τζανακόπουλος για Novartis: Προανακριτική για όλα τα πολιτικά πρόσωπα

13:53 | 09 Φεβ 2018 Πολιτική

Τζανακόπουλος για Novartis: Προανακριτική για όλα τα πολιτικά πρόσωπα

Τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis προωθεί η κυβέρνηση, όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Παρασκευή.

Μετά τις πολύωρες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου,  ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αποφάσισε να προτείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία.

Η Προανακριτική Επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί θα αποφασίσει για όλα τα ζητήματα. Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε είναι ηθική, πολιτική και νομική υποχρέωσή μας να πράξουμε τα δέοντα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα».

 
« Στη Βουλή η δικογραφία για τα βλήματα στη Σ. Αραβία Υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων θα κατέβει ο Πατούλης »
Copyright © 1999-2019 Premium S.A. All rights reserved.