ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι οι αληθινοί κουκουλοφόροι

13:52 - 12 Φεβ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι οι αληθινοί κουκουλοφόροι
"Η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis. "Δεν πρόκειται να τρομάξουμε από τις κραυγές, δεν θα κουκουλώσουμε", τόνισε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας πως "θα κάνουμε τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια".

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "η χώρα κατέληξε εκεί που κατέληξε όχι μόνο λόγο των χρόνιων στρεβλώσεων του αναπτυξιακού μοντέλου και της ταξικής μονομέρειας, αλλά και εξαιτίας των πρακτικών διασπάθισης δημ.χρήματος & εκτεταμένης κουλτούρας ανοχής στη διαφθορά".

Σημείωσε δε πως όσοι μιλούν για πολιτική δίωξη, απλώς χρησιμοποιούν την ίδια κασέτα: "Δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλου που να μην έπαιξε η κασέτα περί πολιτικής δίωξης. Και σήμερα τα ίδια βλέπουμε".

"Μόνο για την υπόθεση της Novartis, το κόστος ανέρχεται σε 23 δισ., πάνω από το 10% του ΑΕΠ. Αυτά τα χρήματα έλλειψαν από τα ταμεία των ασφαλισμένων & οδήγησαν τα ασφαλιστικό σύστημα στα βράχια", τόνισε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει:

"Αλλά το πιο ανήθικο είναι ότι το πάρτι συνεχίστηκε και μετά τα μνημόνια. Σήμερα ξεμπερδεύουμε και με τη χυδαιότητα του "εμείς τα φάγαμε". Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν είμαστε όλοι ένοχοι. Πολιτικά τον ξέρουμε τον ένοχο".

"Πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ποιοί είναι οι αληθινοί κουκουλοφόροι, με τα λευκά κολάρα, που είχαν θρονιαστεί σε υπουργικά γραφεία", είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλείνοντας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως πρέπει να δώσουν απαντήσεις, αντί να μιλούν για σκευωρία.

"Αναρωτιέμαι ποιος κυβερνά πραγματικά αυτό το κόμμα. Με ποια στοιχεία ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση καταγγέλλει σημεία, τέρατα και σκευωρίες; Ποιο σύνταγμα & ποιος νόμος επιτρέπει να απειλούνται μάρτυρες και δικαστικοί λειτουργοί;" είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει:

"Ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να μιλήσει με ονόματα. Να πει ποιος έστησε την υπόθεση, ποιος λειτουργεί κατ'εντολή της κυβ., ποιός ενέπλεξε το FBI. Αν του έχει πολιτικό σθένος ας το κάνει. Αλλά φοβάμαι ότι είναι όμηρος μια ακροδεξιάς ομάδας στη ΝΔ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.