ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Νίμιτς με Κοτζιά - Ντιμιτρόφ σήμερα στη Βιέννη

09:40 - 13 Φεβ 2018 | Πολιτική
Συνάντηση Νίμιτς με Κοτζιά - Ντιμιτρόφ σήμερα στη Βιέννη
Συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη Βιέννη από κοινού με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είχε χθες μια «αιφνιδιαστική» συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του στην αυστριακή πρωτεύουσα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες η συγκεκριμένη συνάντηση δεν ήταν και τόσο «αιφνιδιαστική» καθώς ήταν γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί, όμως ο τόπος και ο χρόνος δεν είχα οριστικοποιηθεί.

Η χθεσινή συνάντηση στη Βιέννη είχε ιδιαίτερα σημειολογικό χαρακτήρα καθώς αποδεικνύει πως οι συνομιλίες μπορούν να διεξαχθούν και χωρίς την αρωγή του ενδιάμεσου ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως εάν η συνάντηση της Βιέννης κριθεί παραγωγική, είναι πολύ πιθανό να προγραμματιστεί νέα συνάντηση στη Σόφια, στις 15-16 Φεβρουαρίου, καθώς η επίσπευση της σημερινής συνάντησης αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 13 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.