ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουτάρης: Προτείνει μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης»

10:52 - 13 Φεβ 2018 | Πολιτική
Μπουτάρης: Προτείνει μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης»
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έθεσε θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία».

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα βλέπεις το “Alexander the Great” και σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει, όμως, να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Το θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Στη συνέχεια συμπληρώνει πως «Εχουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όλοι που κατεβαίνουν εδώ, νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ότι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε, πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε».

Σε νεότερες δηλώσεις του σήμερα αρνήθηκε ότι έθεσε ζήτημα αλλαγής της ονομασίας του αεροδρομίου και του σταθμού των ΚΤΕΛ λέγοντας ότι απλώς αναρωτήθηκε τι θα κάνουμε με τα ονόματα. Είπε ακόμη ότι «το όνομα “Μακεδονία” έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει, δεν το καταλαβαίνετε εσείς στην Αθήνα αυτό».

Για το αεροδρόμιο διευκρίνισε ότι, αν τεθεί θέμα μετονομασίας «ας το βγάλουμε “Νίκος Γκάλης”».

Αναφέρθηκε τέλος και στην προσέγγιση της ΠΓΔΜ με την Τουρκία λέγοντας ότι αυτό θα έπρεπε να το κάνει η Ελλάδα: «Τα Σκόπια θα μπορούσε να είναι επαρχία μας», είπε χαρακτηριστικά για να καταδείξει την ήττα και την απώλεια του ονόματος εδώ και πολλά χρόνια.

Οι αντιδράσεις

Η θέση του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ και επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος είπε «Με τον δήμαρχο μας χωρίζει άβυσσος και στο Σκοπιανό. Ο κ. Μπουτάρης ερμηνεύει τα γεγονότα κατά το δοκούν και ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε ψήφισμα γι’αυτό το κορυφαίο θέμα που απασχολεί τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα, όταν ως δημοτικό συμβούλιο έχουμε βγάλει ψηφίσματα για ζητήματα που δεν είχαν καμία σχέση με την πόλη».

Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής αναφέρει χαρακτηριστικά πως «προφανώς θα ήταν αγουροξυπνημένος ο κ. Δήμαρχος. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μάλλον σουρεαλιστικός είναι ο διάλογος που ακούσαμε. Δεν έχει καταλάβει σε ποια πόλη είναι δήμαρχος; Είναι δυνατόν να λέει αυτά τα πράγματα;»

«Να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες» συνέστησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 13 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.