ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Δεν επιτρέπουμε την αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας

13:27 - 15 Φεβ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Δεν επιτρέπουμε την αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας
Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του στο υπουργείο Ναυτιλίας ενώπιον στελεχών του λιμενικού σώματος. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παίζει παιχνίδια, είναι μία χώρα-μέλος της Ε.Ε. και κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή» .

«Σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

"Η Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορά μας. Με ισχυρή παρουσία & σε στενή συνεργασία με την FRONTEX που διεξάγει την πιο μεγάλη της επιχείρηση, στο Αιγαίο. Στα θαλάσσια σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ", σημείωσε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει:

"Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπόψιν όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες & αμφισβητούν στοιχειώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου. Οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της ΕΕ στρέφεται ενάντια ολόκληρης της ΕΕ".

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε διάλογο και με τον πλοίαρχο του πλοίου «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος που διεμβολίστηκε από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» του είπε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στο πλήρωμα του πλοίου ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ρόλος του Λιμενικού δεν είναι αποτρεπτικός, ένας ρόλος που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις. «Εσείς φυλάσσετε τα ευρωπαϊκά σύνορα με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και νηφαλιοτητα» υπογράμμισε.

 Λαθρεμπόριο

Στην ομιλία του πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού στο Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα για τις υπηρεσίες του στην πάταξη του λαθρεμπορίου. «Επιτελείται το καθήκον κάτω από δύσκολες συνθήκες με υψηλό αίσθημα ευθύνης», τόνισε.

Προσφυγικό

Το λιμενικό σήκωσε τεράστιο βάρος για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα που γνώρισε μετά το β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζοντας ότι πάνω από 200.000 άνθρωποι σώθηκαν χάρη στις προσπάθειες του Λιμενικού.

«Είμαστε περήφανοι όταν βρισκόμαστε στα διεθνή φόρα και κάνουμε αναφορά στη δική σας δράση». Την ίδια στιγμή που κάποιες άλλες χώρες δεν επιδεικνύουν το ίδιο σθένος υπεράσπισης πανανθρώπινων αρχών και χτίζουν φράχτες εμείς βάζουμε μπροστά αξίες που γεννήθηκαν στον τόπο μας και είναι παγκόσμιες.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.