ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Παραβιάζετε συνεχώς τις κόκκινες γραμμές

13:44 - 17 Φεβ 2018 | Πολιτική
Απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Παραβιάζετε συνεχώς τις κόκκινες γραμμές
Νέο επεισόδιο στην ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να απαντά στις έντονες επικρίσεις των Τούρκων για όσα δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Η δήλωση - προειδοποίηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών πως "δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά" προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων που έκαναν λόγο για "ανεύθυνη στάση του κ. Κοτζιά, που ξεπέρασε τα όρια".

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε άμεσα, υπογραμμίζοντας πως «η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σχόλια εκπροσώπου τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, ανέφερε: «Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί».

Ο κ. Γεννηματάς τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς» και «αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της».

«Η Ελλάδα επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει» επισήμανε, καλώντας την Άγκυρα «να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:54 - 17 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.