ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis: Αύριο η μητέρα των μαχών στη Βουλή

09:46 - 20 Φεβ 2018 | Πολιτική
Novartis: Αύριο η μητέρα των μαχών στη Βουλή
Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να κορυφωθεί η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση της Novartis με την μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή και την ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Όπως αποφασίστηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας θα στηθούν δέκα κάλπες, μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο, κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το ερώτημα της παραπομπής ή μη σε Προανακριτική χωρίς αναφορά σε πιθανά αδικήματα.

Οι βουλευτές θα κληθούν να απαντήσουν «Ναι», «Όχι» ή «Παρών».

Η όλη διαδικασία αναμέναται να ξεπεράσει τις 16 ώρες. αφού θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί και θα λήξει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Οι τοποθετήσεις αναμένεται να κινηθούν σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να στοχεύει στα πολιτικά πρόσωπα και την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για σκευωρία σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη σκιά της μήνυσης που έχει καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως που ερευνά την υπόθεση.

Μηνυτήριες αναφορές έχει καταθέσει και ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σε βάρος των δύο προστατευόμενων μαρτύρων για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Ο κ. Αβραμόπουλος κατέθεσε, επίσης, αίτημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στον Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:41 - 20 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.