ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήλωση Βούτση για το τεκμήριο της αθωότητας και αναδίπλωση Κοτζιά

18:36 - 20 Φεβ 2018 | Πολιτική
Δήλωση Βούτση για το τεκμήριο της αθωότητας και αναδίπλωση Κοτζιά
Ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε την Τρίτη πως τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εξετάζονται για την υπόθεση Novartis δεν είναι κατηγορούμενοι και πως είναι ξεκάθαρο πως ισχύει για αυτούς το τεκμήριο της αθωότητας.

Η δήλωση αυτή διαβάστηκε από πολλούς ως... άδειασμα του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει πως οι πολιτικοί αυτοί θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι αθώοι.

Ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε χαρακτηριστικά για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα:  

«Κανείς δεν είναι κατηγορούμενος, κανείς δεν πάει για κατηγορούμενος, κανείς δεν πάει για ένοχος, αναφέρονται σε έγκληση που έχει γίνει από την εισαγγελία μέσω μαρτυρίων μέχρι εκεί.  Όχι μόνο ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά επίσης ισχύει πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι πιο συγκεκριμένο για το οποίο θα ήταν υποχρεωμένοι οι δέκα  να φέρουν στοιχεία ή να καταθέσουν άλλες απόψεις».

Ίσως να μην είναι και τυχαίο ότι την ίδια ώρα το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του "μαζεύει" τις δηλώσεις Κοτζιά, σημειώνοντας πως αυτές διαστρεβλώθηκαν:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ευχή του, από τη διερεύνηση της υπόθεσης, να μην αποδειχθεί εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι "ουδείς καταδικάζεται εκ των προτέρων". Επιπλέον, εξαρχής τόνισε ότι "δεν προτίθετο να κάνει σχόλια δικαστικού χαρακτήρα", καθώς επίσης ότι, "εάν κάποιος είναι αθώος, θα πρέπει να αποδοθεί ξανά στην κοινωνία ως αθώος. Εάν κάποιος είναι ένοχος πρέπει να γίνει κάθαρση". Για το σκοπό αυτό δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση ανακριτικής επιτροπής.

Αντί να βλέπουν τις δηλώσεις του συνολικά, διάφοροι τιμητές επιχειρούν, στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους, να χτίσουν ένα σαθρό οικοδόμημα αθλιοτήτων και ψόγων προς τον υπουργό Εξωτερικών, απομονώνοντας μέρος των δηλώσεών του και διαστρεβλώνοντας το νόημά τους. Καλό θα ήταν να αφουγκραστούν τον ελληνικό λαό, ο οποίος, μετά από δεκαετίες σκανδάλων κατασπατάλησης και υπεξαίρεσης χρημάτων του, απαιτεί την ουσιαστική διερεύνηση σκανδαλωδών υποθέσεων, την κάθαρση και την εδραίωση ενός πολιτικού συστήματος που, όχι μόνο θα φαίνεται, αλλά και θα είναι όντως τίμιο, άμεμπτο και μακριά από σκάνδαλα και χρηματισμούς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.