ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Συκοφαντίες μαρτύρων που είναι για το... Δελφινάριο!

15:22 - 21 Φεβ 2018 | Πολιτική
Στουρνάρας: Συκοφαντίες μαρτύρων που είναι για το... Δελφινάριο!
O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, αρνήθηκε κάθε κατηγορία σε βάρος του και έκανε λόγο για "αισχρές συκοφαντίες", σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του.

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε ψευδολόγους τους μάρτυρες και έκανε λόγο για ανακρίβειες στη δικογραφία που είναι "για το Δελφινάριο".

Σχετικά με τις μαρτυρίες ότι στο διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ από τον Κ. Φρουζή της Novartis είπε: «Οι μαρτυρίες αυτές στο σύνολό τους είναι εντελώς ψευδείς. Αυτά σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο». 

Για τις κατηγορίες σε βάρος της συζύγου του, είπε ότι η εταιρεία της Mindwork έχει κατασυκοφαντηθεί και δυσφημηστεί από το 2013 με κύριο στόχο τον ίδιο.

«Ουδέποτε η Mindwork έλαβε υψηλότερες αμοιβές από τις δέουσες», είπε και υποστήριξε ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας δεν διαφέρουν από χορηγίες άλλων εταιρειών, όπως και ότι η Νovartis είχε πολύ μικρή σημασία για το οικονομικό αποτέλεσμα της Mindwork.

Επίσης, είπε ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών οι χορηγείες της Novartis στη Mindwork αποτέλεσαν το 2,3% του κύκλου εργασιών της. 

«Ζητώ συγγνωμη από τη συζυγό μου για τα όσα αισχρά και συκοφαντικά υποφέρει μαζί μου.Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.