ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα:Θα τελειώσετε με μία κάλπη, όχι με δέκα

01:00 - 22 Φεβ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης σε Τσίπρα:Θα τελειώσετε με μία κάλπη, όχι με δέκα
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση Novartis, είπε πως "θα τελειώσετε πολιτικά με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα»,

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τη Δημοκρατία. «Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης. Μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο», συνέχισε.

Στάθηκε στη χρονική συγκυρία της συζήτησης, τονίζοντας πως η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «άνοιξε» το Σκοπιανό με τον πλέον λανθασμένο τρόπο, σε λάθος περίοδο, χωρίς συνεννόηση και χωρίς να ζητεί την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. «Πριν από δύο μήνες πανηγυρίζατε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Στην Κύπρο αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε επίσης «γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης;». «Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια;», συνέχισε, τονίζοντας πως στελέχη της Ν.Δ. ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως "ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι η Δημοκρατία εκδικείται όσους την αντιμάχονται. Ο εθνάρχης μιλούσε σε ταραγμένες εποχές. Όμως η ιστορία τα έφερε έτσι ώστε η Δημοκρατία να απειλείται από αυτούς που εμφανίζονται ως προστάτες της. Μπροστά στο φάσμα της εκλογικής τους συντριβής μετέρχονται αθέμιτα μέσα για την παράταση της παραμονής τους.

Στις Δημοκρατίες οι κυβερνήσεις λειτουργούν στο πλαίσιο Συντάγματος. Δεν ηγεμονεύουν. Η ισχύς τους ελέγχετε και εξισορροπείται  και από άλλες εξουσίες. Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε την Ελλάδα τριτοκοσμική αποικία. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλετε στο παρακράτος και η θεσμική εξουσία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια παρακρατική παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.