ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Αφού υπάρχει σκάνδαλο, ποιος έχει την πολιτική ευθύνη;

00:26 - 22 Φεβ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Αφού υπάρχει σκάνδαλο, ποιος έχει την πολιτική ευθύνη;
Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως εφόσον όλοι συμφωνούν πως υπάρχει σκάνδαλο Novartis, αναρωτήθηκε "πώς προέκυψε", σημειώνοντας πως θα πρέπει κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε μάλιστα πως «ποτέ άλλοτε σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης» και σημείωσε πως και ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπως και ο Κώστας Καραμανλής για το Βατοπέδι.

«Υπάρχει σκάνδαλο Novartis, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αφού λοιπόν υπάρχει ένα ερώτημα έχω. Πώς έγινε αυτό το σκάνδαλο. Φύτρωσε; Ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοι έφταιξαν γι'αυτό το σκάνδαλο;», διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

«Όσοι κυβερνούσατε όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίρνατε τίποτα χαμπάρι για αυτό το σκάνδαλο; Δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά. Μιλάμε για ποσά που επηρέασαν ευθέως τη δημοσιονομική πορεία της χώρας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Ερωτώ για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, πολιτική ευθύνη υπάρχει;», σημείωσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά που συντάραξε την ελληνική πολιτική ζωή αφορούσε υπεξαιρέσεις 34 δισ. δραχμών, 100 εκατ. ευρώ δηλαδή και σήμερα μιλάμε σε ό,τι αφορά τη Novartis, για μια ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους τριών δισ. ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα πως δεν τον τρομοκρατούν οι μηνύσεις που έχει δεχθεί και πως θα προχωρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moodys. Σχολίασε με... νόημα τη στιγμή που μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης «δόθηκε ένα άλλο ύπουλο χτύπημα της διεθνούς συνωμοσίας του καπιταλισμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.