ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Κατ' αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων με πολιτικούς στην προανακριτική

15:15 - 22 Φεβ 2018 | Πολιτική
ΝΔ: Κατ' αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων με πολιτικούς στην προανακριτική
Μετά την μαραθώνια συνεδρίαση των 20 και πλέον ωρών στη Βουλή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν την κόντρα για την υπόθεση της Novartis. Η ΝΔ χαρακτηρίζει την υπόθεση «Βατερλώ» για την κυβερνητική πλειοψηφία και ζητεί την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των μαρτύρων με τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί στην προανακριτική επιτροπή.

Άμεση ήταν η απάντηση κυβερνητικών πηγών, που σχολίασαν πως η βιασύνη της ΝΔ να ενημερώσει τους πολιτικούς συντάκτες δείχνει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος της συζήτησης στη Βουλή.

 «Η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας».

 «Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί».

«Είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες που είναι στην δικογραφία» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ δεν τους αναγνωρίζει «για λόγους προφανείς». Όπως εξήγησε, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε την έγκρισή του για το καθεστώς προστασίας με πέντε ημέρες καθυστέρηση, αλλά - σε κάθε περίπτωση - η ΝΔ θέλει να εξεταστούν, είτε ως «προστατευμόμενοι», είτε όχι. 

Η κ. Σπυράκη επανέλαβε την πρόθεση της ΝΔ να συστήσει εξεταστική επιτροπή μετά τις εκλογές για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία αλλά «και για την παράλειψη του κ. Κουρουμπλή να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων».

Ερωτηθείσα για τη στάση του Πάνου Καμμένου στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ, η κ. Σπυράκη σημείωσε πως ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς (για το Μακεδονικό) και ότι θα κάνει τα πάντα να μην δοθεί το όνομα. «Ρωτάμε τον κ. Καμμένο: "Θα ρίξει την κυβέρνηση;" Ρωτάμε τον πρωθυπουργό, «προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και στη συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο της Γερμανίας ως πρωθυπουργός ή ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;"» είπε.

Σημείωσε, πάντως, ότι εν μέσω διαπραγμάτευσης δεν είναι καθόλου χρήσιμο η γερμανίδα καγκελάριος να μη χρησιμοποιεί την ονομασία της χώρας στον ΟΗΕ και να αποκαλεί τον κ. Ζάεφ «μακεδόνα» πρωθυπουργό. «Απορούμε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην κ. Σπυράκη, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν: «Η αγωνία της κυρίας Σπυράκη να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής, αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος».

Πρόσθεσαν μάλιστα πως «το μόνο Βατερλώ χθες ήταν η στάση της ΝΔ που ενώ έλεγε ‘όλα στο φως’ για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του».

«Πλέον, το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ, είναι αν στο ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά» κατέληξαν οι ίδιοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:20 - 22 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.