ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπακώστα: Να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία της Novartis

16:23 - 23 Φεβ 2018 | Πολιτική
Παπακώστα: Να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία της Novartis
Μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ, η Κατερίνα Παπακώστα συνεχίζει να κάνει δηλώσεις που προκαλούν αντιδράσεις.

Αυτή τη φορά σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, κάλεσε να παραιτηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που παραπέμφθηκαν στην προανακριτική.

«Η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο και η Βουλή έκανε πολύ σωστά τη δουλειά της», τόνισε αρχικά στο ραδιόφωνο 24/7 η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής και πρόσθεσε ότι «υπάρχει πολιτική ευθύνη διότι κάθε πολιτικός, ανεξάρτητα πού ανήκει, από τη στιγμή που κάθεται στην καρέκλα του έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για ό,τι συμβεί και κάποτε με πολύ θάρρος εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη».

Όπως σημείωσε, η Βουλή, «στο σύνολό της, θα ερευνήσει με αντικειμενικότητα το θέμα στο μέτρο των δυνατοτήτων της».

Η ανεξάρτητη βουλευτής χαρακτήρισε αυτονόητο ότι «πρέπει να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία» λέγοντας ότι «τα κόμματα και οι πολιτικοί οργανισμοί δεν μπορούν να χρεώνονται ατομικές παραλείψεις στελεχών τους».

«Όταν έχεις ένα ζήτημα, εάν έχεις θεσμικό ρόλο, πρέπει να κάνεις στην άκρη. Δεν θα το χρεωθεί το κόμμα, η παράταξη, ο πολιτικός οργανισμός. Θα καθαρίσεις το θέση σου και στη συνέχεια θα πορευτούμε πάλι μαζί» υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.