ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

09:03 - 27 Φεβ 2018 | Πολιτική
Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου
Παραιτήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου, μετά τον σάλο που ξέσπασε για το επίδομα ενοικίου που λάμβανε. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα και επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις στο κυβερνητικό σχήμα ενδέχεται να φέρουν εξελίξεις, αφού αφήνουν δύο υπουργικές θέσεις κενές, ενώ χωρίς αντικαταστάτη είναι και η θέση που κατείχε μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Κώστας Ζουράρις στο υπουργείο Παιδείας.

Οι παραιτήσεις Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου ίσως φέρουν τον ανασχηματισμό πιο κοντά.

Η κ. Αντωνοπούλου οδηγήθηκε σε παραίτηση χθες, Δευτέρα, όταν μέσω δημοσιευμάτων του Τύπου έγινε γνωστό ότι εισέπραττε επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ τον μήνα για διαμέρισμα που ενοικίαζε στο Κολωνάνι, επειδή -μαζί με τον σύζυγός της Δημήτρη Παπαδημητρίου- διαμένουν μόνιμα στις ΗΠΑ και δεν έχουν κατοικία στην Αθήνα.

Ωστόσο, σφοδρές επικρίσεις υπήρξαν για την ηθική διάσταση του θέματος, καθώς ο κ. Παπαδημητρίου και η κ. Αντωνοπούλου είναι από τα πιο πλούσια ζευγάρια της πολιτικής, σύμφωνα με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Η κ. Αντωνοπούλου με χθεσινή δήλωσή της ανέφερε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία για να επιστρέψει όλο το ποσό που εισέπραξε και έθετε τον εαυτό της στη δάθεση του πρωθυπουργού.

Λίγο αργότερα, η κ. Αντωνοπούλου υπέβαλε την παραίτησή της, αφού το κόστος από την παραμονή της θα ήταν μεγαλύτερο για την κυβέρνηση.

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε και η παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:14 - 27 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.