ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει η αυλαία της προανακριτικής για την Novartis

09:53 - 05 Μαρ 2018 | Πολιτική
Ανοίγει η αυλαία της προανακριτικής για την Novartis
Σήμερα το απόγευμα (17:00) πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών δέκα πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis.

Στην επιτροπή έχουν παραπεμφθεί οι πρώην πρωθυπουργοί Παναγιώτης Πικραμμένος και Αντώνης Σαμαράς και οι πρώην υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Αδωνης Γεωργιάδης, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Επίσης, στην ίδια πρόταση επισημαίνεται πως έργο της επιτροπής είναι και η εξέταση του αν η διερεύνηση των συγκεκριμένων αδικημάτων αποτελεί αρμοδιότητα της Βουλή ή αν ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη.

Αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει και η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας να διερευνηθεί ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας από τους κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παύλο Πολάκη και Ανδρέα Ξανθό και θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Η σημερινή συνεδρίαση έχει στην ημερήσια διάταξη την εκλογή προεδρείου καθώς και συζήτηση για την διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι επόμενες εργασίες.

Στην επιτροπή συμμετέχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Δουζίνας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Ηγουμενίδης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Σπύρος Λάππας, Χρήστος Μαντάς, Νίκος Παρασκευόπουλος και Βασίλης Τσίρκας.

Από τη Νέα Δημοκρατία οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νότης Μηταράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, από την Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης και από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.