ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Ίσες αποστάσεις στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών

15:13 - 06 Μαρ 2018 | Πολιτική
Κομισιόν: Ίσες αποστάσεις στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών
Την τακτική των ίσων αποστάσεων φαίνεται πως επιλέγει η Κομισιόν στο θέμα της σύλληψης των ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, αφού ο εκπρόσωπος απέφυγε σήμερα να πάρει σαφή θέση αρκούμενος να εκφράσει την ελπίδα του για ταχεία και θετική επίλυση στο θέμα.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς επισήμανε ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για το περιστατικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αξιωματούχων του ελληνικού στρατού, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν.

Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ έχουν ενημερωθεί από τον Έλληνα υπουργό, Πάνο Καμμένο.

«Εμείς, στην Επιτροπή, ελπίζουμε σε μία ταχεία και θετική εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα, σε πνεύμα σχέσεων καλής γειτονίας, όπως θα έπρεπε πάντα να γίνεται μεταξύ δύο γειτόνων που είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ» δήλωσε.

Εξάλλου, ερωτηθείς εάν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι η Επιτροπή εργάζεται για την προετοιμασία της Συνόδου, κάνοντας όλες τις απαραίτητες διεργασίες που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίησή της.

Ήξεις αφήξεις και από Μογκερίνι

Στον ίδιο τόνο ήταν και η απάντηση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία απαντώντας σε ερώτηση της ελληνίδας ευρωβουλευτή Ελισάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη ανέφερε ότι «η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί ρητά υπέρ της διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας, της εφαρμογής των διεθνών συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών», οφείλει να αποφεύγει κάθε είδους αιτία προστριβής, απειλή ή ενέργεια εναντίον κράτους μέλους, η οποία βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας» και πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των κρατών-μελών της ΕΕ.

 

  • Διαβάστε επίσης

Μογκερίνι: «Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» για την τουρκική επιθετικότητα

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 06 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.