ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήνονται ξανά κάλπες για τη Novartis

08:36 - 08 Μαρ 2018 | Πολιτική
Στήνονται ξανά κάλπες για τη Novartis
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες η Ολομέλεια της Βουλής θα «φιλοξενήσει» κάλπες για την υπόθεση Novartis. Μόνο που αυτή τη φορά, θα συζητηθεί πρόταση για προανακριτική επιτροπή, όχι από τη μεριά της κυβέρνησης, αλλά από αυτή της αντιπολίτευσης. Και τα ονόματα των πολιτικών προσώπων για τα οποία θα στηθούν κάλπες, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη θα συζητηθεί λοιπόν η πρόταση της ΝΔ για  την σύσταση προανακριτικής επιτροπής όσον αφορά τους Υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, 8 Μαρτίου, και στην  αρχή της θα μιλήσουν 9 βουλευτές, οι 8 θα είναι οι  εκπρόσωποι των κομμάτων και ένας από τους ανεξάρτητους.

Στη συνέχεια από 12 λεπτά θα μιλήσουν οι  κοινοβουλευτικοί  εκπρόσωποι. Οι τρεις αναφερόμενοι  υπουργοί θα πάρουν το λόγο για 20 λεπτά, ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζάνακόπουλος. 

Η συζήτηση θα κλείσει με τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στον πρόεδρο της Βουλής αν θα μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 10 το βράδυ οπότε και θα στηθούν οι τρεις κάλπες προκειμένου να διεξαχθεί η μυστική ονομαστική ψηφοφορία.

Ασφαλώς, δεν αναμένεται οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να παραπεμφθούν στην Προανακριτική, ωστόσο, η συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.