ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Novartis: Τι απαντούν Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης

19:22 - 08 Μαρ 2018 | Πολιτική
Υπόθεση Novartis: Τι απαντούν Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης
Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης αρνήθηκαν κάθε σχέση με τη Novartis και χαρακτήρισαν ως "φτηνό αντιπερισπασμό" την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα τους εξετάσει.

«Γελάει ο κόσμος ότι εσείς είστε διώκτες της φαρμακοβιομηχανίας και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρικτής», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος στην ομιλία του στην Ολομέλεια.

«Εσείς συγκαλύπτατε το πάρτι, θα βρούμε τις άκρες γιατί. Εμείς αυτό το πάρτι το φέραμε μπροστά στον δημόσιο βίο. Αυτή είναι η τεράστια πολιτική μας διαφορά» είπε ακόμα ο κ. Ξανθός, ο οποίος σημείωσε πως όποια αύξηση στις δαπάνες, ουσιαστικά ανταποδίδεται στους πολίτες, είτε μέσω της στελέχωσης των νοσοκομείων, είτε μέσω της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων.

Από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είπε πως η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί, μεταξύ άλλων, αύξησε τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων σε μνημονιακή εποχή. Ουσιαστικά, όπως, σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται γιατί επανέφερε το σύστημα του άγονου αγροτικού γιατρού, γιατί πήρε τον διαγωνισμό που προμήθευσε ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ, γιατι η δωρεά του Νιάρχου υλοποιείται, γιατί φτιάχτηκε το κέντρο αεροδιακομιδών στη Σύρο, γιατί αύξησε τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ και ξεπληρώνει τα χρέη τα δικά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, γιατί έδιωξε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε λόγο για πρόταση "η οποία θα αποτελεί μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού".

Ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος σύμφωνα με την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής πρέπει να εξεταστεί ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων και την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής: «Αν έχει δόση αλήθειας η κατηγορία ότι το έγκλημα που μου καταλογίζετε έγινε το 2015. Εσείς που ήσασταν το 2016, που ήσασταν το 2017, το 2018; Έπρεπε να έρθει μια ανώνυμη καταγγελία για να πάρετε την πρωτοβουλία ώστε να παραπέμψετε τρεις αντιπάλους σας, επειδή παραπέμφθηκαν οι δικοί σας;».

«Μία ασυνάρτητη μαρτυρία δεν είναι ίδια με τους προστατευόμενους μάρτυρες», πρόσθεσε ο υπουργός.

 «Έχω κρυστάλλινο πρόσωπο και σας καλώ να ζητήσετε συγγνώμη», τόνισε κλείνοντας ο υπουργός Ναυτιλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.