ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δειλία στη Novartis, ανευθυνότητα στα εθνικά θέματα

19:56 - 08 Μαρ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δειλία στη Novartis, ανευθυνότητα στα εθνικά θέματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis και για τους υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ουσιαστικά η κίνησή της αυτή αποτελεί "απάντηση στη δειλία του ΣΥΡΙΖΑ".

"Περί δειλίας πρόκειται να εξαιρέσετε τους δικούς υπουργούς από τον έλεγχο", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η εξεταστική για τη Novartis θα έπρεπε να είναι μία και να εξετάσει όλες τις περιόδους και όλες τις κυβερνήσεις. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «εφόσον η κυβέρνηση εξαίρεσε τους δικούς της υπουργούς», είναι μονόδρομος η σύσταση δύο επιτροπών.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε αυτό το ζήτημα και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα.

"Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι ανεύθυνοι, επιπόλαιοι και εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

"Η κυβέρνηση έδειξε αναξιοπιστία και επέτρεψε στον Π. Καμμένο να κάνει λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε τη σύλληψη των στρατιωτικών και ήσασταν απών τόσες ημέρες κ. Τσίπρα".

Σε θεσμικό επίπεδο πρέπει να προχωρήσετε στην συγκρότηση ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ,όπως έχουμε προτείνει. Είναι μια αναγκαία μια θεσμική τομή ώστε να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, όπως οι κ.κ. Καμμένος και Κοτζιάς, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.