ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλικό προξενείο: Δίνει οδηγίες για «μεγάλη κρίση» στην Ελλάδα

18:04 - 09 Μαρ 2018 | Πολιτική
Γαλλικό προξενείο: Δίνει οδηγίες για «μεγάλη κρίση» στην Ελλάδα
Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα mail που έστειλε το γαλλικό προξενείο στους Γάλλους υπηκόους που ζουν στην Ελλάδα. Το περιεχόμενό του δίνει οδηγίες για περιπτώσεις μείζονος κρίσης, στο πλαίσιο του σχεδίου ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας.

Από τη μεριά της γαλλικής πρεσβείας επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους και σημειώνουν πως απλώς οι Γάλλοι που έρχονται στην Ελλάδα ανησυχούν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ωστόσο, το timing που εστάλη το mail, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στα "κόκκινα", ασφαλώς και προκαλεί ερωτηματικά.

Αναλυτικά το mail αναφέρει:

«Σε περίπτωση μείζονος κρίσης, κάθε Γάλλος υπήκοος που είναι εγγεγραμμένος στο γαλλικό μητρώο της Ελλάδας, ανήκει σε μια «νησίδα» (τομέα) το οποίο έχει έναν επικεφαλής.

Μέσα στο πλαίσιο του σχεδίου ασφαλείας της γαλλικής κοινότητας, η προξενική αρχή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα επικοινωνεί κάποιες πληροφορίες:

Σχέδιο ασφαλείας και τομεάρχης:

Σας προσκαλούμε να συμβουλευτείτε αυτό το link https://gr.ambafrance.org/Plan-de-securite-ilots-6522

Γνωρίζετε τον τομεάρχη σας;

Αν όχι, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία στο πιστοποιητικό εγγραφής στο μητρώο (στην ενότητα Ασφάλεια αναφέρονται η ταυτότητα και τα στοιχεία του τομεάρχη της νησίδας σας)

Με αυτή την ευκαιρία, σας υπενθυμίζουμε να ενημερώσετε τις οικογένειες σας/τους φίλους/ τις γνωριμίες που σας επισκέπτονται στην Ελλάδα, να εγγραφούν στις ενημερώσεις «Ariane», για την καλύτερη εξασφάλιση της ασφάλειας των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους εκτός Γαλλίας.https://pastel.diplomatie.gouv.fr/fildariane/dyn/public/login.html

Όλες οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες σ αυτό το άρθρο: https://gr.ambafrance.org/connaissez-vous-votre-Chef-d-ilot

Για μια καλύτερη ασφάλεια, παρακαλείστε να ενημερώνεται τα στοιχεία σας, κατά την διάρκεια αλλαγών (διεύθυνσης, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο κτλ) πηγαίνοντας στο λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα service-public.fr».

Γαλλική πρεσβεία: Δεν έχει στοιχεία συναγερμού το email

Λίγη ώρα αργότερα, η γαλλική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για μία τυπική διαδικασία που δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχία.

Όπως τονίζει η πρεσβεία σε ανακοίνωση της, το εν λόγω μήνυμα έχει διοικητικό χαρακτήρα, ανταποκρίνεται σε ένα σύνηθες διάβημα όλων των γαλλικών προξενείων στο εξωτερικό και δεν έχει καθόλου στοιχεία συναγερμού ή επικαιρότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:06 - 09 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.