ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημιά στην κυβέρνηση από την υπόθεση Σαββίδη

11:17 - 13 Μαρ 2018 | Πολιτική
Ζημιά στην κυβέρνηση από την υπόθεση Σαββίδη
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή και την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας.

Η κυβερνητική προσπάθεια να βάλει τάξη στα του ποδοσφαίρου φέρνει στην επιφάνεια τη δυσκολία χειρισμού της υπόθεσης, αφενός γιατί φαίνεται πως οι μέχρι τώρα προσπάθειες εξυγίανσης του χώρου έχουν πέσει στο κενό, αφετέρου επειδή οι στενές σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Σαββίδη εγείρουν ερωτήματα από την αντιπολίτευση σχετικά με τις χθεσινές κυβερνητικές αντιδράσεις.

Πάντως, η απόφαση για επ' αόριστον διακοπή αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, για κινήσεις που είτε μπορεί να ανατρέψουν τα πάντα στον χώρο είτε να μην υπάρξει καμία ριζική αλλαγή.

Το θέμα πάντως συνεχίζει να απασχολεί τον ξένο Τύπο, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

FAZ: Ο άγριος πιστολέρο και η ζημιά στον Τσίπρα

«Υπάρχουν στιγμές που πέφτουν οι μάσκες και καθίσταται πλέον σαφές ακόμη και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή με ποιον πραγματικά έχει να κάνει» αναφέρει σε ανταπόκρισή της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η κίνηση Σαββίδη να βγάλει το μπουφάν του αποκαλύπτοντας το πιστόλι που έφερε είναι «επιδεικτική, προκλητική, προκαλεί φόβο» σημειώνει ο ανταποκριτής της FAZ και προσθέτει ότι «στο μεταξύ ο Σαββίδης αναζητείται με ένταλμα σύλληψης. Και αυτό αφού ένα πλήθος αστυνομικών αρχικά αρκέστηκε απλά να παρακολουθεί τον άγριο πιστολέρο Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια τον άφησε και να φύγει».

«Το χάος» που προκλήθηκε «είναι καταστροφή για τον Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνησή του ήθελε να πατάξει επιτέλους την εκτεταμένη βία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τώρα της είναι εξαιρετικά άβολο το γεγονός ότι ο Σαββίδης (…), ο οποίος δεν είναι μόνο κομματικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά σύμφωνα με δικές του δηλώσεις αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως 'λομπίστα της Ελλαδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα', βρίσκεται κοντά ειδικά στην κυβέρνηση του Τσίπρα, η οποία φιλοδοξούσε να γίνει η κυβέρνηση της κάθαρσης» σχολιάζει η εφημερίδα.

«Ο πρόεδρος δείχνει το περίστροφο» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι «ούτε καν οι σωματοφύλακές του δεν μπόρεσαν να σταματήσουν αυτήν την επίθεση (…)».

Η SZ αναφέρει ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο προσφέρει συχνά θλιβερές σκηνές. Ωστόσο, η συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας είναι κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και για την σκανδαλώδη Super League».

«Χειραγώγηση αγώνων, διαφθορά, οπαδική βία και απόπειρες δολοφονίας εναντίον διαιτητών προκαλούν εδώ και χρόνια χαοτικές συνθήκες. Οι διακοπές παιχνιδιών και η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών δεν αποτελούν εξαίρεση» αναφέρει η εφημερίδα.

Στην Deutsce Welle, γίνεται λόγος για σκηνές που θυμίζουν «Άγρια Δύση»: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον αποκαλούν με κάποιο σεβασμό 'Ιβάν ο Τρομερός'. Αυτό παραπέμπει στην καταγωγή του 58χρονου επιχειρηματία που γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση και αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της ιστορικής ομάδας».

«Η Ελλάδα βάζει τέλος στο ποδόσφαιρο!» γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Bild, σχολιάζοντας ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίζεται στο χάος και τη βία».

«Χάος στην Ελλάδα: η κυβέρνηση σταματά το πρωτάθλημα» σχολιάζει το αθλητικό περιοδικό Kicker, «η Ελλάδα διακόπτει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος ως αντίδραση στον ένοπλο πρόεδρο του ΠΑΟΚ» γράφει το Spiegel.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 13 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.